19.01.2022 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA I TERRITORI

Arrenca a Berga la 3a edició de Gastropirineus, jornades de cuina de muntanya

Tretze sessions de cuina en directe i més de 20 cuiners i experts del sector enogastronòmic difondran àmpliament, aquest dilluns i dimarts, la cuina de muntanya

Carles Flinch 2
El cuiner andorrà Carles Flinch, participa al Gastropirineus 2018
Arrenca a Berga la 3a edició de Gastropirineus, jornades de cuina de muntanya

Berga acull, aquest dilluns i dimarts, la tercera edició de Gastropirineus a l’Hotel Berga Park. Dos dies de programació intensa que permetran aprofundir en els productes, els cuiners, els artesans i tots els professionals del món de la gastronomia de la zona de muntanya. 

Dos dies, 13 sessions de cuina en directe, i més de 20 cuiners, professionals i especialistes del sector enogastronòmic. Un amplíssim programa que aconseguirà reunir professionals d’arreu del territori català. Professionals provinents de 8 comarques catalanes i del Principat d'Andorra. Sopar amb estrelles a càrrec de 4 restaurants amb estrella Michelin, i amb l’assistència destacada de Joaquim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.

La sessió de cloenda del Gastropirineus 2018  anirà a càrrec del cuiner Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (1* Michelin) al bell mig de la ciutat de Berga i dirigida al públic local. També tindrà lloc un homenatge a la trajectòria de Dolors Boix del Restaurant Castell de l’Areny pels 40 anys de trajectòria professional promocionant i difonent la cuina del Berguedà.

Gastropirineus 2018 pretén en la seva tercera edició, continuar mostrant les excel·lències gastronòmiques i agroalimentàries dels Pirineus. Enguany es posa l’accent al territori berguedà, situant-lo en la memòria de tots els assistents com a punt de referència gastronòmica i aconseguint mantenir en el temps el focus d’atenció sobre el seu potencial gastronòmic.El programa previst ofereix més de 13 sessions de cuina en directe a càrrec de més de 20 professionals de prestigi. Prendran el protagonisme de les sessions els cuiners del territori, alguns dels quals comptem amb el reconeixement d’una estrella Michelin, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d’Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l’Estany Clar (Cercs-Berga). També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona), i Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles), ambdós també guardonats amb una estrella Michelin. Sessions amb professionals de diversos indrets dels Pirineus, des dels més tradicionals, amb llarga trajectòria familiar, fins als que conformen el planter més jove de la cuina berguedana.

A la tercera edició del Gastropirineus també es podrà tastar el territori gràcies a les sessions de tast que s’hi han programat:

Dilluns 25 el Tast de Vins d’Alçada, una degustació de vins de muntanya que permetrà apropar-se als vins dels cellers de la DO Costers del Segre. El tast serà guiat per la sumiller i enòloga Pilar Salillas.

Dimarts 26 al matí, tindrà lloc un tast de formatges comentat per Laia Pont i Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges dels Pirineus.

Gastropirineus, pretén ser un punt de trobada pels professionals del sector, però no s’oblida del públic local aficionat a la gastronomia, per això, aquest dimarts 26, un cop finalitzin les sessions per professionals, el focus d’activitat es traslladarà a la carpa del Passeig de la Indústria de Berga. Els assistents podran gaudir de la sessió magistral amb tast a càrrec de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn, cuiner amb una estrella Michelin.

Sopar amb 'estrelles'

Com a acte destacat del programa cal mencionar el tradicional Sopar amb estrelles que forma part de la programació habitual de cada edició del Gastropirineus. Enguany l’àpat tindrà lloc aquest dilluns 25 en el Restaurant l’Estany Clar de Cercs. Els comensals que podran gaudir del sopar gastronòmic podran tastar les propostes de Joel Castanyè, de La Boscana; Sergi Fernández i Jaume  Sebastian, de l’Estany Clar;  Jordi Juncà, de Ca l’Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d’Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d’Hotansa i Roger Biosca, de l’Hotel Isard. Un sopar que reuneix 4 estrelles Michelin del territori i que permetrà gaudir d’un àpat inoblidable.

Antecedents

Gastropirineus, Jornades de cuina de referència quan parlem de gastronomia i productes de muntanya, neix el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, amb el qual es pretén garantir la sostenibilitat del territori i millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Des del seu inici es va plantejar com una trobada professional itinerant que any rere any recorrerà les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat. Arrenca el 2016 a la Seu d’Urgell, es trasllada en la seva segona edició a Alp i Puigcerdà, i finalment arriba enguany a Berga per celebrar l’edició 2018.

Arrenca a Berga la 3a edició de Gastropirineus, jornades de cuina de muntanya
Comentarios