Aquest festival gastronòmic se celebrarà el cap de setmana dels dies 26 i 27 de novembre durant tot el dia, al centre de la població d'Olvan i amb tot tipus d’activitats lúdiques relacionades amb la ramaderia i el món de pagès.
El programa és extens i pensat per a totes les edats i tipus de paladars però en destaca la primera edició del Concurs Nacional d’Hamburgueses de Vedella, el dissabte dia 26 entre les 6 i 8 del vespre. També a les mateixes hores hi haurà l’actuació musical del saxofonista Pep Poblet. Posterioment la popular cuinera Ada Parellada presentarà l’Hamburguesa d’Olvan i el dia s’acabarà amb un sopar de carn rostida a l’estil “asado” argentí, combinat amb un tast de vins de la D.O.Bages.
El diumenge hi haurà des d’un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella fins a un Mercat de Productes del Berguedà passant per la divulgació dels coneixements dietètics, alimentaris i gastronòmics de la Fundació Alícia i l’actuació de Lo Pau de Pons que presentarà la cançó la Mussegada d’Olvan.
Aquesta novedosa iniciativa es deu en paraules de ramaders i cuiners a l’objectiu d’apropar i fomentar el consum de la carn de vedella autòctona i a la vegada, dels productes de proximitat entre la població, destacant-ne el seu valor nutritiu, el seu bon gust i el suport que el seu consum representa per als ramaders i productors de tot tipus d’aliments de proximitat.
Per a més info: www.muussegada.cat