PATRIMONI

Instal·len al pic del Salòria el tercer i últim mirador de cim de Camina Pirineus

Es tracta, en definitiva, de la creació d’una xarxa del paisatge de l’Alt Urgell, a través de la posada en valor de diferents recursos ecoturístics, com ara miradors, aguaits i itineraris
Mirador de Salòria 2
photo_camera Instal·lat al pic del Salòria el tercer i últim mirador de cim de Camina Pirineus / CCAU

El projecte Camina Pirineus ha finalitzat la instal·lació dels miradors al capdamunt de tres muntanyes emblemàtiques de l’Alt Urgell. Per la seva ubicació, s’anomenen miradors de cim, i tenen la vocació de suport a la contemplació de la comarca de l’Alt Urgell.

Aquesta setmana la brigada de Camina Pirineus, amb el suport logístic del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha transportat i col·locat la taula panoràmica al cim del Salòria, el darrer dels tres miradors de cims previstos en el projecte Camina Pirineus.

Mirador de Salòria (1)
Instal·lat al pic del Salòria el tercer i últim mirador de cim de Camina Pirineus / CCAU

El pic de Salòria és una muntanya de 2.789 metres situada als Pirineus, entre els municipis de les Valls de Valira a l' Alt Urgell i d'Alins al Pallars Sobirà. És el cim més alt de la comarca de l' Alt Urgell i forma part del Parc Natural de l'Alt Pirineu. El nucli de població més proper és Os de Civís.

El projecte Camina Pirineus ha instal·lat de nou un total de tres miradors, que són els següents:

  1. Mirador del pic de Salòria, al municipi de Valls de Valira.
  2. Mirador de la Torreta de Cadí, al municipi de Cava.
  3. Mirador del Coscollet, al municipi de Peramola.

Es tracta, en definitiva, de la creació d’una xarxa del paisatge de l’Alt Urgell, a través de la posada en valor de diferents recursos ecoturístics, com ara miradors, aguaits i itineraris al voltant del paisatge, la fauna, la flora, la geologia, el clima i la paleontologia, i amb la incorporació de nous elements distintius en zones emblemàtiques, especialment els cims, per fer‐ne espais d’observació del paisatge.

Aquets miradors inclouen una fotografia panoràmica del paisatge que s’hi contempla, amb identificació de topònims, acompanyada d’un text interpretatiu amb continguts sobre el paisatge i el patrimoni natural i cultural visibles o directament relacionats amb l’àmbit geogràfic específic de cada mirador. A tot això s’hi incorpora una matrícula, que recull les dades identificadores de cada mirador com a part integrant de la xarxa d’equipaments ecoturístics de l’Alt Urgell.

Aquesta actuació forma part de l'Acció A3 de Miradors i recursos ecoturístics del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

comentaris