OKUPACIONS

Un grup de joves de la Seu d'Urgell okupen l'antiga oficina de Bankia de l'Avinguda Pau Claris

Creixen les okupacions il·legals d'habitatges a la Seu d'Urgell. Als casos dels darrers dies al centre històric, amb l'okupació de diversos habitatges de Ca l'Armenter al carrer dels Canonges, cal afegir-hi ara la de l'antiga oficina de Bankia a l'Avinguda Pau Claris.
Okupació Caja Madrid la Seu 2
photo_camera El grup de joves en el moment de materialitzar l'okupació de l'antiga Caja Madrid de la Seu d'Urgell

Creixen les okupacions d'habitatges a la Seu d'Urgell, alhora que també ho fa la indignació de veïns i veïnes de la ciutat. Als casos dels darrers temps al Centre històric, amb l'okupació il·legal de diversos habitatges de Ca l'Armenter al carrer dels Canonges, cal afegir-hi ara la de l'antiga oficina de Bankia a l'Avinguda Pau Claris.

Un grup de joves de la Seu d'Urgell han okupat l'antiga oficina de Bankia, avui propietat de Caixabank, situada a l'Avinguda Pau Claris, 48 de la capital de l'Alt Urgell. Una portaveu del grup d'okupes ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS, que ja fa uns dies que van okupar aquest local al centre de la ciutat, però que no va ser fins aquest divendres passat quan "vam decidir fer públic que havíem obert un Casal de Joves Socialista i que teníem la voluntat de posar-lo també a disposició de totes les joves de la ciutat". 

20220626_115121
Imatge d'aquest diumenge de local okupat a l'Avinguda Pau Claris /FS

Els joves okupes diuen que "som joves de la Seu els que hem obert aquest espai i el posem a disposició de la resta de jovent de la ciutat perquè també se'l faci'n seu". Asseguren que volen organitzar de manera participativa el dia a dia del Casal, així com les propostes de millora i de gestió i el programa d'activitats. Afirmen que "ara ens estem centrant molt a condicionar l'espai i fer-nos-el nostre a través d'un procés que sigui el màxim de participatiu de totes les joves de la Seu".

"Vam veure aquesta necessitat i vam decidir okupar aquest espai"

En aquests moments viuen a l'antiga oficina bancària un grup de cinc o sis joves, però asseguren que la seva acció va més enllà de la necessitat de tenir un habitatge. En aquest sentit, una altra de les okupes diu que la demanda que tenen de cara a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell és que les joves d'aquí no tenen espais on socialitzar i desenvolupar-se, més enllà dels bars. "Vam veure aquesta necessitat i vam decidir okupar aquest espai", assegura.

Els okupes asseguren que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell és coneixedor de les seves intencions i de la proposta d'obrir aquest Casal i "estem obertes a parlar-hi per veure com ho gestionem tot plegat". De moment, asseguren que la propietat no s'ha posat en contacte amb ells en cap moment i tampoc han rebut cap requeriment ni judicial ni policial.

L'alcalde Viaplana nega les afirmacions dels okupes

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha negat taxativament les afirmacions dels okupes. Viaplana ha declarat que "l'Ajuntament de la Seu d'Urgell no tenia cap coneixement de les intencions d'aquest col·lectiu i en cap moment s'han posat en contacte en cap responsable municipal i tampoc han sol·licitat disposar de cap local per a activitats per a joves ni per a res".