URBANISME

Aprovada la llicència per construir una de les dues grans superfícies comercials previstes a la Seu d'Urgell

L'alcalde Joan Barrera ha insistit que aquest no és el model comercial que volen per la ciutat, "però l'expedient ja estava començat i era impossible d'aturar" 
La Seu superfícies comercials 1
photo_camera Obres d'urbanització per a la construcció de dues grans superfícies comercials a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

La junta de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat la llicència per construir un centre comercial a l'entrada est de la capital alturgellenca, just davant del Parc de Bombers. Les obres, com va informar VIURE ALS PIRINEUS, ja van començar el mes de maig passat.

Aquest sector s'està desenvolupant amb l'objectiu de poder tirar endavant el projecte del nou hospital comarcal de l'Alt Urgell. Així, la idea és que les obres d'urbanització estiguin enllestides entre els mesos d'abril i maig de l'any que ve. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, ha explicat que l'obertura de la nova superfície no es podrà fer fins que l'actuació urbanística estigui completament acabada. Pel que fa a l'altre centre comercial previst en aquesta mateixa zona, s'espera poder aprovar-ne la llicència d'aquí a unes setmanes.

La Seu superfícies comercials 2
Obres d'urbanització per a la construcció de dues grans superfícies comercials a la Seu d'Urgell / Albert Lijarcio

18.000 m2 de superfícies comercials

La llicència de construcció que ja està aprovada correspon a la dels terrenys situats a tocar del barri de Sant Antoni de la capital alturgellenca, per sobre de la carretera N-260. Barrera ha indicat que aquest era un tràmit "que avançava feia uns mesos" i al qual calia donar continuïtat. Tot i això, ha volgut deixar clar que aquest no és el model comercial que ells defensen i que faran el possible "perquè això no torni a succeir". Així, ha insistit que l'expedient ja estava començat i que era "impossible d'aturar", però que s'està treballant per potenciar el teixit comercial a l'interior de la ciutat.

Les empreses que han sol·licitat la llicència són Aldi, amb una superfície comercial de 6.613 metres quadrats, i el grup Bon Preu, que té previst ocupar 11.587 metres quadrats de superfície comercial.

La Seu superfícies comercials 3
Obres d'urbanització dels terrenys on s'hauria d'ubicar el nou Hospital Comarcal de l'Alt Urgell / Albert Lijarcio

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar, ara fa un any i mig, la modificació del Pla Parcial del SUD-1, una actuació que havia de permetre disposar dels terrenys necessaris per construir el futur hospital comarcal de l'Alt Urgell. Amb aquesta, dues terceres parts del total de la superfície d'aquest sector van passar a ser de propietat pública i en una sola peça, mentre que una quarta part del sector està destinada a usos comercials. De fet, el pla Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), aprovat l'any 2002, ja preveia destinar a sòl d'usos terciaris aquest sector, que no vol dir necessàriament la instal·lació de superfícies comercials.

Sòl d'usos terciaris

Segons la legislació vigent, la definició exacta del sòl terciari és “el que té per finalitat la prestació de serveis al públic, a les empreses i als organismes”. L'objecte d'aquest tipus de sòl és oferir solucions i béns a la població, prestant-se als ciutadans però sense produir ni fabricar a gran escala. És un terreny destinat a la mateixa finalitat que el sector productiu a què pertany, sector terciari o de serveis.