FESTES MAJORS

La canalla dels casals d’estiu obren la Festa Major de la Seu d'Urgell amb la lectura del pregó infantil

Tret de sortida de la Festa Major urgellenca, protagonitzat per més de 150 infants dels diferents casals d’estiu.
Cercavila i pregó infantil FM'23-4
photo_camera Els casals d’estiu obren la Festa Major de la Seu d'Urgell amb la lectura del pregó infantil / laseu.cat

Aquest divendres al matí, més de ­­­150 nens i nenes de diferents casals d’estiu de la Seu d’Urgell i comarca han donat el tret de sortida a la Festa Major 2023 amb la lectura del pregó infantil. Els infants, protagonistes d’aquest primer acte de la festa major, han estat acompanyats per l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, juntament amb la regidora de Festes, Christina Moreno.

Cercavila i pregó infantil FM'23-7
La cercavila dels casals d’estiu obre la Festa Major de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Enguany, com a mesura preventiva davant la calor extrema, la cercavila infantil s’ha adaptat i ha canviat de ruta, buscant els carrers menys calorosos i amb ombra. La cercavila ha començat a la plaça dels Oms, on en les edicions anteriors hi acabava, mentre que enguany ha finalitzat a la plaça Catalunya sota l’envelat, per així evitar al màxim l’exposició dels nens i nenes al sol.  

La cercavila infantil ha anat presidida pels nens i nenes del Casal Municipal de la Seu d’Urgell, disfressats de piragüistes; seguits pel casal d’Alàs, disfressats d’emocions; els pirates del casal SASC Pixies i, per últim, els aliens del casal del Languedor, formant un total de més de 150 infants entre els quatre casals.

Cercavila i pregó infantil FM'23
La cercavila dels casals d’estiu obre la Festa Major de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Al finalitzar la rua, els nens i nenes han pujat a l’escenari i han protagonitzat el primer acte de la festa major amb un espectacle d’animació. Cada casal ha presentat un número musical i ha lliurat una clau per a poder obrir el cofre que contenia la Festa Major 2023. A l’acabar l’espectacle, els mateixos infants dels casals han llegit el pregó infantil que han elaborat de manera conjunta entre tots.