Imprimir

El Govern licita obres de manteniment i millora als espais naturals de l'Alt Pirineu

viurealspirineus | 05 de abril de 2019

Conservació i millora de camins al Parc Natural de l'Alt Pirineu/PNAP
Conservació i millora de camins al Parc Natural de l'Alt Pirineu/PNAP

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu es destinaran més de 101.000 euros al manteniment de la xarxa de senders i camins senyalitzats 

La Generalitat, mitjançant Forestal Catalana, ha licitat obres de manteniment, millora i conservació al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, entre altres espais naturals catalans.

Els treballs inclouen l’arranjament d’infraestructures, com ara la xarxa de senders i camins, la reparació d’instal·lacions, la neteja i la desbrossada de vegetació, l’eliminació d’espècies invasores i la millora de la senyalització, principalment.

L’objectiu és garantir un manteniment adequat d’aquests indrets integrats a la xarxa d’espais naturals protegits gestionada per la Generalitat, per contribuir a la conservació del patrimoni natural arreu del territori.

Els treballs que ara es liciten, amb un termini d’execució de 5 mesos, comprenen les actuacions següents:

Parc Natural de l’Alt Pirineu: Es destinaran més de 101.000 euros al manteniment de la xarxa de senders i camins senyalitzats del parc, corresponents a dos lots diferents, un per la comarca del Pallars Sobirà i altra per la comarca de l’Alt Urgell, les dues on s’integra. D’aquesta manera, s’optimitzen els recursos i es redueixen desplaçaments. Entre els treballs que s’hi duran a terme hi ha la desbrossada de vegetació, poda i trituració de restes vegetals, retirada de pedres i obstacles caiguts, millora del drenatge i manteniment de la senyalització direccional i de continuïtat.  

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: Es destinaran 26.425 euros a diverses actuacions:

o   Manteniment de camins, ponts, i passeres, amb la retirada d’obstacles dels camins, desbrossada de vegetació dels senders, poda d’arbres, i construcció de desaigües i esgraons, entre altres.

o   Millora de la senyalització, amb la neteja i reparació de possibles desperfectes.

o   Neteja de brossa i deixalles en camins i manteniment de l’enllumenat, entre altres.

o   Prevenció i extinció d’incendis i d’emergències.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/govern-licita-obres-manteniment-i-millora-als-espais-natural-lalt-pirineu/20190405111143013925.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]