Vielha prohibeix la celebració d'un acte de la CUP en favor del referèndum

El consistori ha traslladat còpia de la resolució al responsable dels Mossos d'Esquadra de la Val d'Aran per al seu coneixement i als efectes oportuns

aran
photo_camera Acte que la CUP a organitzat a Vielha per aquest diumenge dia 17

L'Ajuntament de Vielha ha prohibit la celebració d'un acte de la CUP en favor del referèndum previst per a aquest diumenge 17 al Passeig dera Llibertat de la capital aranesa. El govern local socialista ha argumentat que ''qualsevol acte dirigit a la celebració del referèndum que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional s'ha de considerar il·legal''. La CUP va demanar el passat 12 de setembre autorització per a la realització d'un acte a favor del Sí en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre, amb la connexió amb un punt de llum a l'enllumenat públic per connectar la megafonia. La resposta ha estat negativa i s'ha resolt notificar aquesta resolució al cap dels Mossos d'Esquadra de Vielha.

Imatge del cartell que anuncia l'acte que la CUP a organitzat a Vielha per aquest diumenge dia 17. (vertical)

A l'acte, que igualment se celebrarà, hi participaran la diputada al Parlament de Catalunya Mireia Boya (CUP), l'alcalde de Les, Emili Medan (Unitat d'Aran), i Julian Fernández, portaveu de Podem a l'Aran. Aquest acte de campanya organitzat per la CUP tindrà lloc a les 12.00 h al Passeig dera Llibertat i comptarà amb un aperitiu i música aranesa en finalitzar.

L'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha sentenciat: ''No he prohibit res, ho ha fet el Tribunal Constitucional''. Serrano ha afegit que actuaria de la mateixa manera si la sol·licitud la presentés qualsevol altra formació política, independentment de si l'acte és favorable o contrari al referèndum. L'alcalde ha dit que la seva obligació és ''seguir fent complir la legalitat''.

carta

Més a Val d'Aran