L'Aran impulsa el Projecte Habios

El projecte POCTEFA Habios, pretén protegir i millorar la qualitat dels ecosistemes de muntanya pirinencs a través d'accions de conservació d'espècies d'aus bioindicadores

Audeth_Oriol-1024x733
photo_camera Audeth_Oriol-1024x733

El Conselh Generau d'Aran, a través del departament d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural participa en el Projecte "Habios", una iniciativa amb la qual es pretén cooperar amb tots els territoris que abasta la cadena pirinenca per millorar l'eficiència en la conservació de l'avifauna i en la gestió d'hàbitats forestals, dins el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Interreg (Espanya, França, Andorra) 2014-2020 POTECFA.

Els Pirineus formen un dels territoris europeus més rics en biodiversitat. Com a zona d'alta muntanya, és refugi d'espècies pròpies de climes més freds, a més d'albergar exemplars de flora i fauna únics. En el cas de les aus, els Pirineus alberguen les poblacions més importants de moltes espècies pel que la seva conservació global depèn de com es manegen i explotin les masses forestals en què habiten.

urogallo 2 hembras50%

El projecte POCTEFA Habios, pretén protegir i millorar la qualitat dels ecosistemes de muntanya pirinencs a través d'accions de conservació d'espècies d'aus bioindicadores (picamaderos negre, bec mitjà, bec dorsiblanc, gall fer, perdiu xerra, perdiu blanca i mussol pirinenc).

El projecte Habios aglutina 17 socis d'ambdues vessants dels Pirineus, a Espanya, França i Andorra. Entre ells es troben administracions públiques com son els governs de Navarra, Aragó i Euskadi, ministeris francesos de Medi Ambient i d’Agricultura a través de les seves Oficines de Boscos i Fauna Silvestre, Govern d'Andorra, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, associacions conservacionistes i
federacions de caçadors, juntament amb el Conselh Generau d'Aran.

El projecte té un cost total de 95.143,28 € dels quals la Unió Europea, a través del Programa Interreg POCTEFA, finançarà el 65%.

comentaris
Més a Val d'Aran