La Val d'Aran celebra el 4t Congrés estatal d'Agents Forestals i Mediambientals

Al congrés es debatran entre d'altres, aspectes relacionats amb la seguretat dels Agents Forestals i Mediambientals

WhatsApp Image 2017-10-17 at 12.28.03
photo_camera Una imatge del 4rt Congrés estatal

Des de d'avui i fins al pròxim 20 d'octubre la Val d'Aran acull la quarta edició del Congrés d'Agents Forestals i Mediambientals d'Espanya i del sud d'Europa, a l'església de Nostra Sra. de Mijaran, que s'ha adaptat expressament per a la celebració del congrés organitzat pel Conselh Generau d'Aran a través del departament d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d'Aran.

Al congrés es debatran entre d'altres, aspectes relacionats amb la seguretat dels Agents Forestals i Mediambientals o la proposta de Llei bàsica estatal per a tot el col·lectiu que en l'actualitat s'està treballant al Congreso de los Diputados. Durant els dies del congrés també tindran lloc diverses exhibicions de les unitats canines i demostracions de diferents actuacions amb l'ajut de drons. El congrés acollirà 550 Agents Forestals i Mediambientals procedents de totes les comunitats autònomes i de Portugal, França, Andorra i Itàlia, acompanyats molts d'ells de les seves famílies. Aquesta és doncs una bona oportunitat per donar a conèixer tot el que la Val d'Aran pot oferir als seus visitants, i és per això que l'organització del congrés ha previst tot un seguit d'activitats relacionades amb la cultura, el patrimoni, el lleure i l'oferta lúdica de natura i gastronòmica de la Val d'Aran per aquests acompanyants.

Cal recordar que la Val d'Aran té el reconeixement de destinació sostenible Biosphere atorgat pel Global Sustainable Tourism Council de la Fundación Naciones Unidas , ha estat finalista en els Destination Leadership atorgats per la National Geographic Society i la ITB de Berlín, a més de la distinció que l'acredita com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI) en l'edició de l'any 2016 de la Fira Internacional del Turisme- FITUR, atorgada per la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR), i reconeguda com a destí innovador en turisme familiar, qualificacions que permeten a la Val d'Aran avançar cap a un nou model de desenvolupament turístic basat en els principis de la sostenibilitat, la diversitat cultural i la responsabilitat social, la qual cosa contribueix al fet que sigui una destinació turística basada en el respecte de la seva cultura, el medi ambient i la responsabilitat.

La tardor és un dels millors moments per gaudir dels paisatges d'alta muntanya que conviuen amb el patrimoni aranès. Una cultura i unes tradicions perpetuades durant segles. Cada un dels 33 pobles de l'Aran té la seva església, algunes d'elles autèntics tresors arquitectònics, amb joies de la pintura o conjunts escultòrics al seu interior, un llegat artístic de gran varietat i excepcional riquesa. Sense oblidar la rica gastronomia aranesa dels foies, magrets i els confits d'ànec, així com la típica Olha aranesa, els bolhs i patés, són només una petita mostra de la cuina de la Val d'Aran que es pot degustar per aquestes dates, i que durant els mesos de setembre i octubre entra en el seu màxim apogeu amb la temporada de la cuina dels bolets a la Val d'Aran, un producte cada cop més present en el receptari de plats autòctons.
Tot això i molt més és el que espera als participants i acompanyants al 4t Congrés d'Agents Forestals i Mediambientals d'Espanya i del sud d'Europa aquesta setmana a la Val d'Aran.


Tota la informació de les activitats del congrés la trobareu aquí http://www.cafmavaldaran.com/

Més a Val d'Aran