Unitat d'Aran desmenteix les coaccions sobre el referèndum

Emili Medán ha lamentat l'actitud del PSC en relació a l'1-O i assegura que ha demanat als alcaldes que té a l'Aran que el ''boicotegin''

foto_3227266
photo_camera Façana de l'Ajuntament de Les, a la Val d'Aran, el 22 de juny del 2017. Foto: Marta Lluvich

Alcaldes i presidents de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) d'Unitat d'Aran (UA), la filials del Partit Socialista a la Val d'Aran, han presentat una declaració conjunta per desmentir que hagin rebut pressions i coaccions internes per determinar el seu posicionament al voltant del referèndum de l'1-O. Ho han fet després que l'alcalde d'aquest partit a Les, Emili Medán, hagi declarat en una entrevista al digital 'el Món', que des del PSC s'ha demanat als alcaldes d'UA a l'Aran que ''boicotegin'' el referèndum. Segons el comunicat dels alcaldes d'UA, les declaracions de Medán ''falten a la veritat i no representen al partit''. Així mateix, creuen que només busquen ''dividir i perjudicar'' UA i a la societat aranesa.

Els alcaldes defensen en el comunicat que el posicionament d'Unitat d'Aran davant el referèndum, que és el mateix del PSC, ha estat pres, després d'haver-lo valorat i debatut, per la seva Comissió Executiva amb l'acord i suport de la seva militància. Els signants del comunicat són l'alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, l'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, l'alcaldessa de Bausen, Veronique Fontan, l'alcalde de Canejan, Carlos Lastera, el president de l'EMD Bagergue, Marc Tarrau, el president de l'EMD Unha, José Paba, i el president de l'EMD d'Aubèrt, Betlan, Mont e Montcorbau, Leopoldo Bonillo.

Cal recordar que Emili Medán ja va posar de manifest el seu suport al referèndum de l'1-O al juny passat quan va presentar una proposta al Ple de Les per donar-li suport i oferir locals per a dur a terme les votacions. La proposta es va aprovar per unanimitat amb els vots dels regidors d'UA al consistori – tot i que era absent l'exsíndic Francés Boya – els de CDA i els de Corròp per Aran. Medán també forma part del grup de polítics aranesos que impulsen un acte a favor del referèndum el proper dia 30 a Vielha.

comentaris
Més a Val d'Aran