26.09.2020 |
Viure als Pirineus

MEDI NATURAL

Troben mort l'os Cachau, el més temut pels ramaders del Pirineu

Els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han trobat mort, aquest dijous, l’os Cachau al municipi de Les, a la Val d’Aran. Cachau era l'os més temut pels pagesos i ramaders de l'Aran i des del Conselh Generau d'Aran n'havien demanat, en diverses ocasions, la "retirada immediata" a causa del seu comportament "depredador".

 

L'os Cachau ha aparegut mort.
L'os Cachau ha aparegut mort.
Troben mort l'os Cachau, el més temut pels ramaders del Pirineu

Aquest dijous, 9 d’abril, s’ha trobat mort l’ós Cachou al municipi de Les. La senyal rebuda avui del collar GPS ha permès comprovar que l’ós feia dies que estava anormalment estàtic a la zona de Soberpera.

Inmediatament s’ha desplaçat una patrulla dels Agents de Miei Ambient del Conselh Generau d’Aran i han trobat el cadàver de l’animal en un indret molt abrupte i de difícil accés. Amb la col·laboració dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya s’ha extret el cos de la zona per a ésser transportat a la Universitat Autònoma de Barcelona, on el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge, realitzarà la necropsia. De moment, es desconeix quina pot ser la causa de la mort.

L’ós Cachou, un mascle de 6 anys d’edat, va ser capturat fa aproximadament un any a la zona de Montcorbau. Mercès al collar emissor que se li va instal·lar, es va poder comprovar que va ser el causant de diversos atacs realitzats a la tardor sobre bestiar equí. Arran d’això, es van aplicar diverses mesures de condicionament aversiu, de manera que l’ós no havia tornat a atacar a bestiar des de principis d’octubre de l’any passat.

Ara feia un mes i mig que Cachou havia abandonat la cova d’hibernació, i s’havia mogut per Mijaran, França i el Baish Aran.

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppFlipboardPrintEmailComparteix

De moment, es desconeix quina pot ser la causa de la mort però es tractava de l'os més agressiu de tots els que hi ha, actualment, al Pirineu.

Més informacions relacionades:

- L'os Cachou evidencia el seu caràcter depredador i mata en una setmana un poltre i una euga a l'Aran

- Tercer atac en sis dies de l'os Cachau a bestiar equí

- L'os Cachou mata cinc cavalls en 15 dies i el Conselh d'Aran exigeix que el retirin

Troben mort l'os Cachau, el més temut pels ramaders del Pirineu
Comentarios