28.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La síndica d'Aran reclama que el Conselh Generau tingui representació dins del PROCICAT

Vergés alerta que seria "dramàtic" pel sector turístic aranès mantenir el confinament perimetral de Catalunya
Maria Vergés
Maria Vergés,síndica d'Aran
La síndica d'Aran reclama que el Conselh Generau tingui representació dins del PROCICAT

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que el Conselh Generau formi part del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) perquè la Val d'Aran pugui participar en la presa de decisions i exposar la realitat aranesa. Vergés ha fet arribar la petició per carta després de constatar que l'esborrany de mesures filtrat el dimarts sobre la reactivació d'activitats a Catalunya, que manté la prohibició d'entrar o sortir del territori català, no s'ha consultat ni posat en coneixement del govern d'Aran. De confirmar-se aquestes restriccions, la síndica creu que la situació seria "dramàtica" i que el sector turístic de la Val d'Aran estaria "sentenciat de mort".

"La filtració del Pla de mesures d'obertura progressiva d'activitats ha provocat un gran malestar i preocupació en el sector turístic de l'Aran", ha assegurat la síndica d'Aran. Vergés ha afegit que "de mantenir-se les mesures referents a les restriccions de mobilitat i, per tant, que no es pugui ni entrar ni sortir de Catalunya, seria inviable la temporada d'hivern a l'Aran".

En aquest sentit, Vergés ha afirmat que son "totalment conscient que la prioritat és i ha de ser la de contenir el virus", no obstant això, "lamenten que no s'hagi tingut en compte al govern d'Aran a l'hora de valorar aquesta decisió i l'impacte econòmic per l'Aran".

La síndica d'Aran reclama que el Conselh Generau tingui representació dins del PROCICAT
Comentarios