INSTITUCIONS

La síndica d'Aran demana reunir-se amb el conseller d'Interior per parlar sobre l'acord de gestió integral d'emergències

El Conselh Generau denuncia que el pacte, aprovat al 2019, no s'està complint i ha presentat un recurs contenciós
Pompiers d'Aran
photo_camera Pompiers d'Aran / GGA

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha demanat per carta una reunió amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per parlar de l'acord institucional de gestió integral d'emergències a la Val, aprovat l'any 2019. Des del govern aranès denuncien que el pacte no s'està complint i el 12 de juliol passat van presentar un recurs contenciós. Asseguren que hi ha una clàusula que determina que en el període de "transició" cap al nou model de gestió del Conselh, Interior "aportarà els vehicles necessaris" als Pompièrs d'Aran amb els criteris que aplica a altres parcs de Catalunya. Així, Vergés afirma que en més d'un any de negociacions, des d'Interior s'han negat a adquirir nous vehicles per als Pompièrs quan si se n'han comprat per a altres parcs.

La síndica aranesa explica que no ha estat "agradable" presentar el recurs i que la voluntat del Conselh Generau és trobar "vies de solució a aquest conflicte basades en la lleialtat i el respecte institucional" i amb l'objectiu, afegeix, "de garantir una gestió de les emergències de qualitat" al territori i a les zones veïnes on els Pompièrs d’Aran també donen cobertura amb regularitat. Vergés recorda que tot plegat ho va traslladar al president del Govern, Pere Aragonès, durant la seva visita a la Val d'Aran, i a la consellera de presidència, Laura Vilagrà, amb qui han tractat els assumptes a debatre en la pròxima comissió bilateral Conselh Generau d'Aran- Generalitat de Catalunya.