28.09.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

Realitzen un simulacre d'incendi a la central hidràulica de Bossòst, a la Val d'Aran

A la situació d’emergència s’ha fingit una situació de risc que afectaria un dels grups hidroelèctrics de la instal·lació, amb un vessament de 200 litres d'oli.

unnamed (52)
unnamed (52)
Realitzen un simulacre d'incendi a la central hidràulica de Bossòst, a la Val d'Aran

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre d’emergència a la central hidràulica de Bossòst, a la Vall d’Aran. Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

unnamed (53)
unnamed (53)

L’alerta s’hauria activat al matí quan s’hauria detectat un incendi al Grup 1 de la central, que hauria provocat un vessament de 200 litres d’oli a la planta -1, provinent d’una bota de la instal·lació. Aquesta situació ha permès comprovar, per tant, el sistema de detecció d’incendis a l’interior de la central i verificar que tots els avisos i el sistema de comunicacions funcionessin com cal. Per a fer més versemblant el simulacre fins i tot s’ha utilitzat un pot de fum artificial a prop del grup sinistrat. Al tractar-se d’un exercici intern, en aquesta ocasió no hi han participat serveis d’emergència.

En aquest simulacre s’han implicat tots els estaments d’Enel Green Power afectats. Això és, l’Equip d’Intervenció, el cap d’Intervenció i el cap d’Emergència, a més a més del personal tècnic de la instal·lació i un grup d’observadors. L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Emergència de la Companyia, de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants.

Realitzen un simulacre d'incendi a la central hidràulica de Bossòst, a la Val d'Aran
Comentarios