23.01.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Prop de 250 persones tallen el trànsit a Vielha per reclamar mesures per a l'hoteleria

Els manifestants portaven cartells on es podia llegir frases com 'es traspassa, per abandonament de l'administració'
Manifestació Vielha hosteleria
Manifestació del sector hoteler i de la restauració a la Val d'Aran /Marta Lluvich
Prop de 250 persones tallen el trànsit a Vielha per reclamar mesures per a l'hoteleria

Prop d'unes 250 persones s'han manifestat a Vielha per reclamar mesures pel sector de la restauració i l'hoteleria adaptades a la singularitat de cada territori. Sota el lema 'Ens estan arruïnant' s'han fet sentir a la rotonda que uneix l'N-230 i la C-28, punt on els manifestants han tallat el trànsit durant més de dos hores. A la protesta hi havia empresaris de la Val, però també molta gent jove que treballa al sector durant la temporada d'hivern i veu com aquest any la seva continuïtat laboral perilla. Tots, amb estris de treball com paelles, cassoles o tapadores s'han fet sentir. Molts portaven cartells on s'hi podia llegir: 'Es traspassa, per decisió política no sanitària' o 'És traspassa, per abandonament de l'administració'.

Pla de detall d'un manifestant amb un cartell on s'hi pot llegir 'No és just' el 21 de desembre del 2020. (horitzontal)(Foto: Un manifestant amb un cartell on s'hi pot llegir 'No és just' /Marta Lluvich)

Els manifestants, igual que els polítics de la Val ja van reclamar dies enrere, volen recuperar la mobilitat amb França i per això demanen a l'administració un "tracte de favor" igual que ha fet amb l'equiparació d'Andorra amb la comarca de l'Alt Urgell. La convocatòria l'ha fet la plataforma SOS Val d'Aran.

Pel que fa als horaris establerts d'obertura volen que s'adeqüin a les necessitats de cada territori. Xavobe Bartolomé, president del Gremi d'Hostaleria de la Val d'Aran, ha explicat que la Val d'Aran el turisme és d'esquí i acaben la jornada tard. I per tant arriben a dinar a l'hora que els obliguen a tancar els establiments. Amb aquestes mesures molts establiments aranesos ja no han obert i els que ho han fet tancaran aviat al comprovar que els clients que reben són molt pocs.

Pla de detall d'una noia amb un cartell a la manifestació de la Val d'Aran el 21 de desembre del 2020. (horitzontal)

(Foto: Una manifestant amb un cartell a la manifestació d'aquest dilluns a Vielha/Marta Lluvich)

L'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha publicat a les xarxes socials que "està fart, molt trist i molt preocupat" pel "maltractament, menyspreu i discriminació" de la Generalitat cap a la Val d'Aran i la seva hostaleria. Un contundent Serrano ha afirmat que el Govern "soluciona l'economia d'Andorra i menysprea la catalana i la de la Val d'Aran".

Prop de 250 persones tallen el trànsit a Vielha per reclamar mesures per a l'hoteleria
Comentarios