FRONTERES

El pas d'Eth Portilhon, a Bossòst, tancat per l'evolució de l'amenaça terrorista

Les autoritats franceses conviden als vehicles i vianants a utilitzar el punt de pas autoritzat deth Pònt de Rei.
Eth Portillon
photo_camera Coll d'Eth Portillon / paultian.fr

Étienne Guyot, prefecte de la regió d'Occitània, prefecte de l'Alta Garona, va dictar una ordre de tancament temporal del punt de pas autoritzat del Coll d'eth Portillon, a partir d'aquest dimecres 6 de gener, a les 8 del vespre, a causa de " l'evolució de l'amenaça terrorista. L'alcalde de Bossòst, Amador Marqués ho ha confirmat aquest matí.

Comunicat de la prefectura:

"En vista de l'evolució de l'amenaça terrorista, el president de la República va decidir el 5 de novembre intensificar molt fortament els controls fronterers dins de l'espai Schengen com a part de la lluita contra el terrorisme.

A l’Alta Garona es tracta de punts de pas autoritzats amb Espanya. En conseqüència, Étienne Guyot, prefecte de la regió d'Occitània, prefecte de l'Alta Garona, ha decidit avui per decret de la prefectura tancar temporalment el punt de pas autoritzat del Coll d'eth Portilhon.

Així, des del dimecres 6 de gener de 2021 a les vuit del vespre i fins nou avís, la circulació de tots els vehicles i vianants està prohibida al punt de pas autoritzat del Coll d'eth Portilhon.

Es convida als vehicles i vianants a utilitzar el punt de pas autoritzat deth Pònt de Rei.

Aquesta prohibició no s’aplica a les forces de seguretat internes i als serveis d’emergències, al personal i als vehicles del servei departamental d’incendis i salvament, als professionals sanitaris mèdics i paramèdics degudament identificats, al personal i als vehicles dels gestors les carreteres afectades i els vehicles d’intervenció dels organismes responsables del manteniment dels serveis públics essencials. "