Neix la cursa Beret-Montgarri-STM

La primera prova de Catalunya de snowrunning tindrà lloc el 25 de gener amb la doble opció de 6 i 17 km

L’Ajuntament de Naut Aran i la Fira de Lleida, juntament amb Lleida World Extrem (gestor tècnic de la cursa), promouen la I Beret-Montgarri-STM, cursa que es planteja amb el triple objectiu de potenciar el snowrunning, donar a conèixer els atractius de la Val d’Aran i potenciar el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya de Lleida (STM). La prova tindrà lloc el 25 de gener de 2015 i esdevindrà la primera cursa de Catalunya i la segona de l’Estat en la modalitat de snowrunning (disciplina consistent a córrer per la neu).

L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela; Oriol Oró, director de Fira de Lleida; Juan Antonio Serrano, coordinador del STM; Arcadi Climent, representant de Lleida World Extrem, s’ha reunit a Fira de Lleida per signar l’acord de col·laboració i acabar de definir les condicions de la cooperació entre les tres entitats.
 
César Ruiz-Canela ha explicat que “ja portàvem dos anys muntant una cursa utra trail d’estiu i ara ens hem engrescat a organitzar-ne una a l’hivern, que a més és una experiència nova perquè a Baqueira només fèiem curses de raquetes o d’esquí de muntanya però no d’ultra trail”. L’alcalde ha incidit en la singularitat de la proposta ja que “a l’Estat només es fa una cursa d’aquest tipus, a Sierra Nevada”.
 
De la seva banda, Arcadi Climent, ha explicat que “paisatgísticament aquesta cursa és al top, ja que la majoria de curses hivernals es fan dins de l’estació d’esquí, però en aquest cas el fantàstic és fer el camí d’anada i tornada al Santuari de Montgarri corrent entre els arbres i la neu”. Climent ha afegit que “l’objectiu és convertir la Beret-Montgarri-STM en una prova de referència”.
 
Finalment, Oriol Oró ha remarcat que per Fira de Lleida “és molt important establir aquest tipus de convenis i sinèrgies per promocionar el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya” i ha puntualitzat que la Institució firal lleidatana “no es limita estrictament a organitzar salons sinó que també treballem per obrir-nos al territori en àmbits de promoció econòmica, esportiva, social o cultural”.
 
La I Beret-Montgarri-STM constarà de dos nivells, 6 i 17 km, i cinc categories (Absoluta, Sub-21, Máster +40, Máster +50 i Máster +60), tant en dones com en homes. En total, es preveu la participació d’uns 350 esportistes entre totes les categories.
 
La prova de 17 km. té una dificultat moderada i transcorrerà entre el pla de Beret fins al santuari de Montgarri amb un desnivell de 200 m, mentre que la prova de 6 km. —més fàcil, que es pot fer també caminant— surt del Pla de Beret fins ben entrada la pista a Montgarri. La sortida i arribada de les dues proves estaran ubicades a l’estació d’esquí de Baqueira-Beret.
 
Les inscripcions es poden fer des de l’1 de novembre i inclouen obsequi commemoratiu, premis i sortejos de material esportiu, avituallament i esmorzar a la línia d’arribada. Les bases de la cursa es poden consultar al web www.beretmontgarri.com.
 
La cursa és oberta a esportistes federats i no federats, amb una edat mínima de 16 anys per al traçat llarg i de 12 anys (amb autorització paterna) per al traçat curt.
 
El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya està organitzat per Fira de Lleida i tindrà lloc del 16 al 18 de febrer de 2015 amb l’objectiu de mostrar l’oferta de turisme i esports de muntanya de Catalunya, d’altres indrets de l’Estat i d’ambdós vessants del Pirineu.

Més a Val d'Aran