INSTITUCIONS

El govern d'Aran inicia els primers contactes amb l'Estat per al reconeixement de la singularitat aranesa

La síndica ha fet arribar la petició a la ministra de Política Territorial i s'ha entrevistat amb el secretari d'Estat
f0e66282-a335-4b1f-8cd0-3c936e9a8350
photo_camera Reunió de la síndica d'Aran, Maria Vergés, amb el secretari general de política Territorial / CGA

El Conselh d'Aran treballa amb l'Estat per a aconseguir el reconeixement de la singularitat aranesa. La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha fet arribar una carta a la ministra de Política Territorial i s'ha entrevistat amb el secretari d'Estat de Política Territorial, Alfredo González. De la trobada del 19 de gener passat la síndica d'Aran en destaca "l'atenció i predisposició" i el fet que es van instar a "trobar mecanismes i fórmules que permetin aquest reconeixement" alhora que, paral·lelament, es troben, tal com la mateixa Llei d'Aran explicita, "acords de col·laboració en diferents àmbits socioeconòmics".

La síndica va presentar al secretari d'Estat les principals característiques de l'autogovern aranès explicant-li que "actualment la Val d'Aran no ha assolit encara el nivell d'autonomia política que desitja" i que ha de permetre gestionar, de manera "eficaç i efectiva", els serveis públics que depenen del Conselh Generau.

Així mateix, la síndica va manifestar que el nivell de "reconeixement polític i jurídic" que Catalunya ha brindat ha obtingut "cotes molt altes", la voluntat del Conselh Generau d'Aran és que "aquest reconeixement pugui arribar també de l'Estat espanyol". Maria Vergés creu que aquest suport per part de l'Estat "permetria continuar avançant en el desenvolupament de l'autonomia de l'Aran".

comentaris