POLÍTICA DE MUNTANYA

El govern d'Aran demana la modificació de l'impost d'emissions de CO2 a les zones de muntanya

El ple del Conselh aprova una moció per demanar al Parlament una consideració diferent als territoris de muntanya
Un carrer de Baqueira ple ne neu amb un rètol que indica l'ús de cadenes en cas de neu i gel. Imatge del 6 de novembre del 2019. (horitzontal)
photo_camera Un carrer de Baqueira ple ne neu amb un rètol que indica l'ús de cadenes en cas de neu i gel/Marta Lluvich

El govern aranès demanarà a la Generalitat la modificació de l'impost d'emissions de CO2 a les zones rurals. El ple del Conselh Generau ha aprovat aquest dimecres, una moció per demanar al Parlament que doni una consideració diferent als territoris de muntanya en aquest impost. Considera que en territoris de muntanya com la Val d'Aran "tenir un cotxe 4x4 no és un luxe, sinó que és un vehicle que, per les condicions meteorològiques o per qüestions de treball, és necessari", ha explicat el síndic, Francés Boya. La moció argumenta que a causa de la modificació de la Llei 16/2017, d'1 d'agost, del canvi climàtic, s'ha incrementat l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

Plen-CGA

(Foto:Ple del Conselh Generau d'Aran)

La moció, aprovada per unanimitat, aprovada pel Conselh Generau d'Aran reclama una discriminació positiva envers les zones de muntanya davant el pagament d'aquest tribut, la modificació la qual va entrar en vigor el dia 31 de desembre de 2019.

Boya afegeix que als territoris de muntanya o zones rurals "hi ha un transport públic limitat". A una ciutat una persona pot viure sense un vehicle, però en un lloc com la Val d'Aran "aquest vehicle és imprescindible". Aquestes consideracions haurien de fer reflexionar al Parlament i que "modifiqués aquest impost o bé que fos més reduït en aquells llocs on el transport públic és més deficitari".

comentaris
Més a Val d'Aran