09.08.2022 |
Viure als Pirineus

POLÍTICA

La Generalitat i Aran tanquen un nou acord de finançament

La consellera Borràs i el síndic Barrera han rubricat el conveni en el marc de la Comissió bilateral i l'objectiu per al 2018 és arribar al finançament definitiu que indica la Llei d'Aran

foto_3142783
Imatge de la reunió de la Comissió bilateral entre el Govern de la Generalitat i el Conselh Generau. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha presidit la reunió.
La Generalitat i Aran tanquen un nou acord de finançament

ACN Arròs .- La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el síndic d'Aran, Carles Barrera, han signat aquest divendres l'acord de finançament pel 2016, que suma un import total de 22.006.727 milions d'euros. El departament de Governació assumeix el gruix d'aquesta transferència amb un import de 21.819.267 euros. Aquesta xifra inclou partides aportades pel departament de Presidència com per a la promoció de l'ús social de l'aranès (60.000 euros), per al foment de l'esport i el Centre de Tecnificació (142.500 euros). La resta de l'import és sumen a recursos que aporten Cultura, Territori i Empresa. La signatura de l'acord s'ha fet durant el transcurs de la reunió de la Comissió bilateral entre la Generalitat i el Conselh Generau. L'objectiu és arribar al 2018 amb un acord de finançament definitiu tal com indica la Llei d'Aran.

Els més de 22 milions d'euros suposen un lleu increment respecte a l'any anterior quan aquesta aportació va ser de 21.475.169 euros. Les transferències de la Generalitat, la major part de les quals ja s'han fet efectives, es destinen al finançament de la institució d'autogovern aranesa i a l'exercici de les seves competències. 

La consellera Borràs, ha anunciat que ja hi ha una Comissió que comença a treballar des de ja per arribar a un acord definitiu de finançament de cara al 2018. La consellera ha dit que es tracta d'un ''bon acord'' i que ha destacat ''la millora'' respecte l'any anterior. 

El síndic d'Aran, Carles Barrera, ha explicat que durant la reunió s'han tractat altres aspectes com la necessitat de dotar de més capacitat a la Comissió d'Urbanisme de la Val d'Aran i que les decisions es prenguin des del territori. Barrera també ha demanat la gestió de la zona perifèrica del Parc Nacional que afecta a l'Aran i la gestió de la fauna protegida. En quest punt ha afegit que volen gestionar des del territori la presència de l'ós a l'Aran i les mesures d'acompanyament. Un últim punt en el que estan treballant és en la voluntat que el Govern de la Generalitat reconegui les Federacions esportives araneses en relació a esports d'hivern i caça i pesca.

La Generalitat i Aran tanquen un nou acord de finançament
Comentarios