ESQUÍ DE FONS

Les finals de la Copa d'Europa d'esquí nòrdic a Baqueira Beret del 16 al 18 de març

Hi participaran els corredors cerdans Gral i Maria Sellés i les araneses Lydia i Maria Iglesias. L'estació d'esquí aranesa espera que la participació estigui al voltant d’entre 150 i 160 esquiadors, als quals s'han de sumar els equips tècnics, fisioterapeutes, skiman i altres serveis.

Esquí Fons Baqueira
photo_camera Baqueira Beret acollirà les finals de la Copa FIS Esquí de fons/CGA

L'estació d'esquí de Baqueira Beret amb la col·laboració del Conselh Generau d'Aran i l'Ajuntament de Naut Aran organitza durant tres dies, del 16 al 18 de març, les finals de l'OPA Cup FIS (també conegudes com Alpen Cup). L'elit europea de l'esquí de fons es donarà cita aquest any a la Val d'Aran amb la participació de més de 150 corredors.

Els corredors cerdans Gral i Maria Sellés i les araneses Lydia i Maria Iglesias. També hi participaran Imanol Rojo, integrant de l'equip d'esquí de fons de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), que ve de participar en els Jocs Olímpics de Pyeongchang 2018, i Martí Vigo, que també va competir a Pyeongchang 2018, que formen part de l'equip RFEDI, així com els corredors que formen part del Grup de Seguiment de la RFEDI i de Centres de Tecnificació (CETDI).

El primer dia començarà amb un Sprint d'1 km amb distàncies d'entre 1,4 i 1,6 km segons les categories. El dia 17 seguirà amb una sortida en massa (Mass Start) en la competició de Distància, on les categories superiors competiran en 15 km els homes i 10 km les dones, i en júnior seran 10 km per als homes i 5 km per a les dones.

L'estació d'esquí aranesa espera que la participació estigui al voltant d’entre 150 i 160 esquiadors, als quals s'han de sumar els equips tècnics, fisioterapeutes, skiman i altres serveis.
El dia 18 es disputarà l'última competició en persecució (Pursuit), modalitat en la qual les sortides dels competidors s'escalonen segons el seu temps. El guanyador de l'esprint surt primer, el segon segueix al líder, i així successivament. En aquesta cursa guanya l'esquiador que creui abans la línia de meta. Els punts valen el doble, de manera que el vencedor d'aquesta prova s’emportarà el trofeu OPA Cup 2018.

El conselhèr d'Esports i vicesindic d'Aran, Luís Carlos Medina, ha manifestat la seva satisfacció per col·laborar des del Conselh Generau d'Aran en l'organització d'aquesta important prova d'esquí de fons, que demostra un cop més l'aposta de la Val d'Aran per albergar competicions de nivell europeu i mundial a Baqueira Beret.