09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Exposició “7 Artistes Internacionals a Aran” a Sant Joan d’Arties

La nova exposició a Sant Joan d’Arties (Museu de la Val d’Aran) s’inaugura aquest divendres 2 de febrer a les 19 hores

cartell horitzontal expo febrer 2018 2
El cartell de la mostra
Exposició “7 Artistes Internacionals a Aran” a Sant Joan d’Arties

L'església de Sant Joan d’Arties acollirà una mostra de pintura organitzada pel Museu de la Val d’Aran (Conselh Generau d’Aran) amb el suport del Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida), que comptarà amb una cinquantena d’obres de set reconeguts artistes contemporanis d’origen africà, francès i espanyol. Aquests van exposar conjuntament el 2016 a Niça, en una exposició de gran ressò: Rendez-vous d’Artistes en Negresco.

Enguany, han escollit la Val d’Aran seduïts per la característica d’aquest territori i cal remarcar que moltes de les seves obres han estat creades per poder-les presentar en motiu d’aquesta exposició.

D’influències i estils ben diversos, els pintors contemporanis tenen el denominador comú de crear pintura figurativa, feta amb gran mestria de les formes i de temàtica familiar per tot tipus de públic.

Stefan Rossouw, nascut a Namíbia, és un mestre del dibuix i del contrallum, clarament influenciat per Caravaggio. Stéphane Salle, metge i pintor emergent, coneix a la perfecció l’anatomia humana i així ho demostra en les seves obres de temàtica clàssica. També centrant l’atenció en la figura humana, Jean-Jacques Dumur, Miguel Francisco García-Díez i Christiane Loze, traspassen el pla físic per aprofundir en els estats anímics i en l'inconscient. Per altra banda, Anne-Marie Teisseire s’interessa per la natura, amb delicadesa i gran mestria dels colors. Al capdavall, Joan Vilarrubias és un pintor hiperrealista capaç de superar tots els detalls que podria mostrar una fotografia.

L'exposició podrà visitar-se del 3 de febrer fins al 3 de març a l'església de Sant Joan d’Arties, de dilluns a dissabte de 17 fins a les 20 hores.

Exposició “7 Artistes Internacionals a Aran” a Sant Joan d’Arties
Comentarios