27.11.2022 |
Viure als Pirineus

Entronització de la imatge de Sant Ròc a Vilamòs

El passat dia 15 d'agost, coincidint amb la Festa Major de Vilamòs, es va celebrar la cerimònia d'entronització de la imatge de Sant Ròc, Sant Patró de la població.

Entronització Sant Ròc 4
Entronització de la imatge de Sant Ròc a Vilamòs
Entronització de la imatge de Sant Ròc a Vilamòs

La cerimònia d'entronització va anar acompanyada d'una missa cantada en aranès a càrrec de la coral És Paoesses de l'Associació Es Paums, dirigida per Lucía Mas.

La talla és obra de l'artista Antonio Fernández de Ortega i García de Acilu, escultor-policromador de Vitòria-Gasteiz, autor també de la imatge de la Mair de Diu de Montgarri.

Fernández de Ortega i Garcia de Acilu va començar per treballar a la Val d’Aran fa més de quinze anys i és l’autor d’obres com: la restauració de la Creu Processionau de Les, la còpia de la Mare de Déu de Mijaran, el Davallament del Crist de Mijaran amb els personatges de Nostre Senyor, la Mare de Déu, Jusèp d’Arimatea, Nicodem i Sant Joan a volum natural prenent com a referència el Crist de Mijaran i els diferents davallaments romànics de l’Atelier d’Erill i de la Vall de Boí, el Retaule de Mijaran amb les imatges de Jaime I i el Venerable Frare Joan de Vilamòs, la restauració de Santa Lúcia, Sant Julià i la Mare de Déu de Garòs, o de Santa Anna amb la Mare de Déu nena, Sant Ròc, la Mare de Déu del Roser d’Aubert i Nostra Senyora de Montgarri. 

L’entronització i l’execució de la nova imatge de Sant Ròc va ser possible gràcies als creadors i coordinadors del projecte i d’execució de la imatge, el president de l’Associació Es Paums Jusèp Antoni Castet Varela i Jèp de Montoya e Parra, vicepresident segon de l’Associació Es Paums i Assessor en Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d’Aran.

L'acte, es va celebrar a l'església de Santa Maria de Vilamòs, amb la presència de Joseph Geethafonkalan, rector de Vilamòs; del síndic d'Aran, Carlos Barrera; de Francisco Castet Condò, alcalde de Vilamòs; i de José Antonio Castet, president de l'Associació Es Paums, entre d'altres.

Entronització de la imatge de Sant Ròc a Vilamòs
Comentarios