ACADÈMIA ARANESA DERA LENGUA OCCITANA

Curs sobre la correcció lingüística en aranès aquest estiu a l’Institut d'Estudis Aranesi

Es celebrarà una taula rodona sota el títol de: “La correcció lingüística en català, en occità estandard i en aranès”, en la que hi intervindran, Albert Turull, (Institut d’Estudis Catalans); Jacme Taupiac, membre de l’IEA-AALO; Joan Salas-Lostau, president de la Secció Estandard de l’IEA-AALO; i Jusèp Loís Sans, president de l’IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana. 

Institut d'Estudis d'Aranesi
photo_camera Jusèp Loís Sans, presideix IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana

L’Institut d’Estudis Aranesi- Acadèmia aranesa dera lengua occitana, planteja dels dies 3 al 6 de juliol de 2018, un curs sobre la correcció lingüística en aranès, organitzat amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya. El curs serà impartit per membres de l’IEA-AALO.

Entre el dimarts 3 de juliol i el divendres 6 a través d’aquest curs es planteja donar resposta a preguntes com: Què és correcte?, Com es determina la correcció en llengua?, On documentar-se?, Quines referències tenim?, o Quines tècniques es poden utilitzar? Quan parlem de l’aranès.

Els criteris de correcció, el procés històric i l’estat de referència lingüística en occità i en aranès, el corpus textual dels últims 40 anys, les referències, gramaticals, lexicals, històriques i documentals dels darrers anys, la utilització de les noves tecnologies, programes de codi obert i les eines digitals, seran alguns dels continguts que s’abordaran en aquest curs de 4 dies, en el que també hi haurà sessions d’exercicis pràctics.

El divendres 6 de juliol, es celebrarà una taula rodona sota el títol de: “La correcció lingüística en català, en occità estandard i en aranès”, en la que hi intervindran, Albert Turull, membre numerari de la Secció de Filologia de l’IEC (Institut d’Estudis Catalans); Jacme Taupiac, membre de l’IEA-AALO, i de la comissió que va elaborar les Normes ortogràfiques de l’aranès; Joan Salas-Lostau, president de la Secció Estandard de l’IEA-AALO; i Jusèp Loís Sans, president de l’IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana. 


El curs tindrà lloc a la seu de l’IEA-AALO, a l’Avinguda Garona, 17 de Vielha e Mijaran, en horari de tardes, a partir de les 18:00h. El preu del curs és de 200 €, tot i que els membres i col·laboradors de l’IEA hi podran assistir gratuïtament. A més s’oferiran 3 beques per poder hi participar. Les places son limitades i és imprescindible per al bon aprofitament del curs un ordinador portàtil per seguir les explicacions i exercicis. Trobareu tota la informació i la possibilitat d’inscriure-us al curs a:  [email protected]gmail.com

comentaris