CRISI CORONAVIRUS

El Conselh Generau instal·la dos mòduls a l'Espitau Val d'Aran en substitució de l'hospital de campanya

Els mòduls prefabricats ofereixen millors condicions per encarar els mesos d'hivern amb nevades i baixes temperatures
Mòduls Espitau Val d'Aran
photo_camera Els dos mòduls prefabricats que s'han instal·lat davant de l'Hospital Val d'Aran a Vielha /CGA

El Conselh Generau d'Aran ha instal·lat dos mòduls prefabricats a l'Espitau Val d'Aran en substitució de l'hospital de campanya que hi havia fins ara. Aquests mòduls ofereixen unes millors condicions davant la previsió de nevades i baixes temperatures típiques de l'hivern a l'Aran i una millora de l'espai assistencial. L'objectiu d'aquest equipament és el mateix que l'hospital de campanya; facilitar el treball assistencial dels professionals davant la covid-19. Aquestes infraestructures són provisionals a l'espera que arribin unes altres amb majors i millors prestacions, que no s'han pogut instal·lar encara pels temps d'espera del procés de fabricació.

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha declarat que "la instal·lació d'aquesta infraestructura pretén alliberar determinats espais de l'hospital per a poder compatibilitzar, amb totes les garanties, l'activitat assistencial ordinària i l'activitat assistencial relacionada amb la covid-19".

El 15 de març d'aquest any ja van instal·lar un hospital d'aquestes característiques que mesos més tard es va retirar. El 18 d'agost es va tornar a muntar. Ara, s'ha retirat definitivament per instal·lar-hi els dos mòduls prefabricats.