01.12.2021 |
Viure als Pirineus

El que va ser el primer càmping en obrir a l’hivern de tot l’Estat, celebra els seus 50 anys

Enguany celebra 50 anys un dels càmpings de muntanya pioners en el nostre país i el primer càmping d’hivern d’Espanya.

cerdanya 1
El Càmping-Bungalowpark La Cerdanya.
El que va ser el primer càmping en obrir a l’hivern de tot l’Estat, celebra els seus 50 anys

El Càmping la Cerdanya que forma part del complexe familiar del Cerdanya Ecoresort va ser fundat l’any 1967 per l’Arturo Isern, un tractant de bestiar que va creure en les noves oportunitats que portava el turisme. El Càmping-Bungalowpark La Cerdanya en els seus orígens era un càmping de temporada on la immensa majoria de clients s’hi allotjaven amb tendes però les inclemències del clima de muntanya i l’evolució de la societat va fer que les rulots anessin substituint les tendes i posteriorment es va anar construint tot el parc actual de bungalow.

L’any 1975 es va convertir en el primer càmping de tot l’Estat Espanyol en obrir tot l’any en adaptar les seves instal·lacions per a poder-les obrir també a l’hivern. I aquí es reflectí també el seu esperit innovador doncs alguns dels blocs sanitaris, ja fa 42 anys que hi van utilitzar plaques solars tèrmiques.

Càmping a l'estiu

Nou blog i actes de celebració

Amb 50 anys el càmping ha recollit moltes anècdotes que durant aquest any es recolliran i es documentaran juntament amb fotos i filmacions en un blog que s’ha creat expressament per a l’esdeveniment. En destaquem per exemple quan el fundador volia comprar vagons a la RENFE per a fer-hi bungalows, molt abans de que existissin els actuals i populars mobil-homes o el projecte endegat fa quatre anys amb uns horts eco-socials per als clients i que estan tutelats per tres hortelanes de Cerdanya.

El Josep Isern Costa, fill del fundador ha estat sempre molt vinculat amb el sector doncs més de 20 anys va presidir l’Associació de Càmpings de Lleida i ha estat guardonat en dues ocasions amb la medalla al mèrit turístic de la Generalitat de Catalunya.

La celebració dels 50 anys s’ha plantejat amb diferents actes que cerquen retrobar la germanor entre els clients antics i els més nous.

En aquests moments el Càmping-Bungalowpark La Cerdanya està en procés de transformació preparant-se per una nova etapa junt amb la resta de serveis i d’allotjaments que inclouen el grup familiar sota la marca de Cerdanya Ecoresort en què es pretén tornar a apropar la natura als clients i posar els valors de respecte al medi ambient en primer lloc. Una etapa en què donaran a conèixer pràctiques saludables lligades amb el contacte amb la natura com per exemple els banys de bosc que han començat a oferir aquest any als seus clients.

El que va ser el primer càmping en obrir a l’hivern de tot l’Estat, celebra els seus 50 anys
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad