TURISME DE MUNTANYA

El sector turístic pirinenc s'aboca al públic de proximitat

Descomptes per a sanitaris, túnel del Cadí gratis o allotjament de franc als menors de 12 anys, entre les iniciatives.
Puigcerdà panoràmica
photo_camera Vista panoràmica de la vila de Puigcerdà/hotelterminus.net

El sector turístic es comença a preparar per a una nova temporada d'estiu coincidint amb el tram final del desconfinament i amb les fronteres encara tancades. És per això que ha posat el focus en el turista de proximitat amb ofertes atractives amb l'argument d'oferir-los una escapada després d'una primavera i una Setmana Santa inexistent. Bonificacions al Túnel del Cadí i descomptes de fins el 30% als sanitaris són algunes de les iniciatives que ha impulsat el sector per salvar part de la facturació d'aquest any. 

Bonificacions al Túnel del Cadí després de "pagar el peatge de quedar-se a casa"

A la Cerdanya, l'entitat que agrupa el sector empresarial prepara una acció de promoció econòmica i turística de la comarca basada en l'arribada de l'estiu i la recuperació de la mobilitat entre regions sanitàries. D'aquesta manera, el 'Welcome Summer Cerdanya', que ja compta amb la participació de més d'un centenar d'empreses de deu sectors d'activitat diferents, es durà a terme durant un dels dos caps de setmana de la segona quinzena d'aquest mes de juny; un cop hi hagi diversos àmbits territorials que estiguin en la fase 3 de la desescalada i es permetin els desplaçaments entre aquests.

El president de l'associació Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, explica que aquest esdeveniment està obert tant a la gent que té la seva segona residència a la comarca com a la resta de turistes que la vulguin visitar i la població que hi viu durant tot l'any. A més, ha volgut deixar clar que tot plegat es desenvoluparà de forma "segura" i seguint els criteris sanitaris. "No volem cap rebrot ni haver de tornar endarrere", assegura Armengol, que diu que la campanya ha aprofitat la metàfora de "sortir d'un túnel molt llarg" i havent de "pagar el peatge de quedar-nos a casa" per oferir als clients la bonificació del cost del Túnel del Cadí.

El Conselh Generau d'Aran promou la campanya "Aquest estiu, gaudeix de la Val d'Aran en família", a través de la qual ofereix allotjament gratuït als menors de 12 anys

De fet, la Fundació Hospital de Puigcerdà serà una de les principals beneficiàries d'aquesta acció, ja que es pretén que les persones que hi participin "inverteixin" els diners que obtinguin d'aquest descompte per a fer-hi un donatiu. Armengol també ha afirmat que no es busca la "massificació", sinó fer un conjunt d'activitats que contribueixin a donar una imatge de reactivació. Per aquest motiu, tenen clar que l'esdeveniment es podria arribar a celebrar igualment encara que l'àrea metropolitana de Barcelona no hagi arribat a la fase 3, sempre i quan la mobilitat entre la resta de territoris que estiguin en aquest punt ja sigui possible.

Per la seva banda, el Conselh Generau d'Aran promou la campanya "Aquest estiu, gaudeix de la Val d'Aran en família", a través de la qual ofereix allotjament gratuït als menors de 12 anys, a més de descomptes en activitats per als més petits. L'objectiu de l'acció, vigent fins al 13 de setembre i ideada pel Patronat de Turisme i empresaris de la Val, és el de fomentar el turisme familiar de llarga durada i afavorir el consum al territori.