CRISI CORONAVIRUS

Els pirinencs ja poden anar a la costa

A partir d'aquest dilluns la mobilitat està permesa entre totes les regions que estiguin en fase 3.
Port de la Selva
photo_camera Imatge panoràmica del Port de la Selva, a l'Alt Empordà/elportdelaselva.cat

Les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passen aquest dilluns a fase 3 i només quedaran en fase 2 la regió metropolitana de Barcelona i Lleida. Ara bé, el Procicat aprovarà aquest dilluns a proposta del Departament de Salut reclamar que aquestes dues regions sanitàries avancin de fase abans del cap de setmana, de forma que, si el Ministeri de Sanitat ho accepta, tota Catalunya estarà ja en l'última fase i sota competència del Govern. Salut al·lega que si no ho ha demanat fins ara és perquè necessitava uns dies per veure l'evolució de l'epidèmia. A més, a partir d'aquest dilluns la mobilitat estarà permesa entre totes les regions que estiguin en l'última fase, una mesura que també afecta els nacionals i residents a Andorra.

Amb aquesta mesura, en el procés de desconfinament, els pirinecs - catalans i andorrans - ja podran gaudir del mar. A les platges del litoral de la demarcació de Girona, com Palamós, Llançà o el Port de la Selva; però també a les del Camp de Tarragona, com Cambrils, o a les de les Terres de l'Ebre, com l'Ampolla o les Cases d'Alcanar.

Mapa Fase 3

Un cop ho demani formalment el Govern, serà el Ministeri de Sanitat qui decideixi si Barcelona i Lleida passen de fase abans del cap de setmana. Si finalment no avancessin, el dilluns 21 de juny ja passarien directament a l'anomenada 'nova normalitat', amb la caiguda de l'estat d'alarma. No serà fins llavors que estarà permesa la mobilitat fora de les comunitats autònomes.

La mobilitat estarà permesa entre regions en fase 3. Ja ho estava entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre des de dilluns passat.