27.06.2022 |
Viure als Pirineus

Les pistes d'esquí preveuen una bona afluència de visitants aquest cap de setmana, després de la nevada de dimecres

La nevada caiguda aquest dimecres al Pirineu i la favorable previsió meteorològica de cara a aquest cap de setmana fan preveure una molt bona afluència de visitants a les pistes d'esquí. Als complexos del Pallars, Espot i Port Ainé, fins i tot la xifra podria ser la millor de la temporada i aquest divendres els operaris estan treballant intensament per deixar les instal·lacions en perfecte estat, després que s'hi hagin acumulat entre 60 i 80 centímetres de neu nova. Mentre, a la Molina (Cerdanya) també han rebut amb molta satisfacció les precipitacions i de cara a dissabte comptaran amb 40 pistes obertes, 12 remuntadors i 38 quilòmetres esquiables dels 70 del seu domini.

Una telecadira amb tres esquiadors a l'estació d'esquí de Port Ainé el 25 de gener del 2019. (horitzontal)
Una telecadira a Port Ainé.
Les pistes d'esquí preveuen una bona afluència de visitants aquest cap de setmana, després de la nevada de dimecres

Les pistes d'esquí de Port Ainé i Espot esperen que aquest cap de setmana sigui el millor de la temporada. ''Les condicions han de ser òptimes després de la gran nevada d'aquesta setmana'', ha afirmat el director de les estacions pallareses, Xavi Berguedà. Aquest divendres, els operaris s'afanyen per deixar en perfecte estat el complex, que ha acumulat entre 60 i 80 centímetres de neu nova. A les cotes més altes, durant el matí el vent ha estat bufant fort, motiu pel qual aquestes zones estan tancades. Les condicions meteorològiques seran més favorables en les pròximes hores i s'espera un dissabte immillorable d'esquí.

Berguedà ha recordat que les estacions del Pallars han gaudit tota la temporada de molt bones condicions de neu, tot i que ha reconegut que la sensació d'esquí no estava molt marcada per la manca de precipitacions en forma de neu. La imatge de Port Ainé d'aquest divendres era la de desenes d'escolars fent cursos d'esquí de la setmana blanca i operaris treballant intensament per deixar el complex amb la millor cara de cara al cap de setmana, que s'espera que sigui de rècord.

En el cas de la Molina, a la Cerdanya, el gruix de neu acumulat arriba als 80 centímetres a les zones més altes d'aquestes pistes i és de 40 a la base del complex. La cap comercial i de màrqueting de l'estació, Marta Viver, ha afirmat que estan "molt contents" amb la recent arribada de les precipitacions, les quals han servit, ha dit, per "canviar el decorat". També ha destacat que la qualitat de la neu és "espectacular" i que les baixes temperatures permeten que aquesta es mantingui i se'n pugui produir més. Per tot plegat, ha explicat que es preveu un "molt bon cap de setmana" des del punt de vista de l'afluència de visitants.

De cara a dissabte, l'estació preveu tenir obertes 40 de les seves 66 pistes, el 80 per cent dels seus remuntadors i 38 quilòmetres dels 70 amb què compta el seu domini. A més, també es podrà adquirir i començar a utilitzar el forfet de mitja temporada. Aquest divendres al matí, el vent ha obligat a tancar algunes zones elevades del complex, tot i que l'ambient assolellat ha sigut un al·licient per animar als aficionats a la pràctica de l'esport blanc així com també al públic escolar que ha estat present a les instal·lacions.

Les pistes d'esquí preveuen una bona afluència de visitants aquest cap de setmana, després de la nevada de dimecres
Comentarios