17.05.2022 |
Viure als Pirineus

TUIXENT

Suzette Böringer ha estat distingida amb el Premi Trementinaire d'Honor 2019

Suzette Böringer, propietària de l'Herboristeria Cal Nogué, d'Ossera, ha estat distingida amb el Premi Trementinaire d'Honor 2019 en el marc de la Festa i Fira de les Trementinaires que se celebra aquest cap de setmana a la vall de la Vansa i Tuixent. Originària de Suïssa, està establerta des de l'any 1983 a Ossera, on va conèixer l'última trementinaire en actiu, Sofia Montaner, de la qual va aprendre les virtuts de les plantes remeieres, així que es pot considerar com la seva hereva natural. Clíqueu aquí per veure el programa de la Festa i Fira de les Trementinaires.

foto_3354933
Suzette Böringer, propietària de l'Herboristeria Cal Nogué, d'Ossera.
Suzette Böringer ha estat distingida amb el Premi Trementinaire d'Honor 2019

La Festa de les Trementinaires ha començat aquest dissabte amb diversos iteneraris botànics, cursos i visites guiades. Especialment concorreguda ha estat la xerrada pràtica de Júlia Carreras, que ha parlat d'herbes, metzines i bruixes. Les danses i cançons tradicionals del Pirineu, dirigides per Pep Lizandra, han completat el programa de tarda, a l'espera dels plats forts de la nit: la foguera de plantes aromàtiques i el concert ball amb l'actuació de l'Orquestrina Trama.

Presentació del llibre Som de poc dir

Un del actes de la jornada de diumenge serà la presentació del llibre Som de poc dir. El Pirineu, mínimament explicat amb 100 monosíl·labs de l'escriptor i activista cultural alturgellenc, Isidre Domenjó. La presentació tindrà lloc a les 12 del migdia al Centre Cívic Cal Cortina de Tuixent. A més a més, hi haurà visites guiades, tallers, espectacles familiars, ball, i un ampli ventall d'activitats per a tots els públics.

som-de-poc-dir-el-pirineu-minimament-explicat-amb-100-monosillabs

Suzette Böringer ha estat distingida amb el Premi Trementinaire d'Honor 2019
Comentarios