METEOROLOGIA

La neu tenyeix de blanc els pobles de la part alta de l'Alt Pirineu

Tot plegat també contribueix a pronosticar un bon Pont de la Puríssima en termes d'ocupació i de visitants atrets per la pràctica de l'esquí al Pirineu.
Pla de detall on es veu com la neu es va acumulant damunt les lletres instal·lades a l'entrada de Puigcerdà. Imatge del 14 de novembre de 2019 (Horitzontal).
photo_camera Imatge on es veu com la neu es va acumulant damunt les lletres instal·lades a l'entrada de Puigcerdà/Albert Lijarcio

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran s'han despertat, aquest dijous, tenyides de blanc i a mesura que ha anat avançant el matí la nevada s'ha intensificat deixant gruixos considerables als pobles per sobre els 1.200 metres. La neu ha deixat afectacions a set carreteres de la xarxa principal on és obligatori circular amb cadenes. A la Val d'Aran per circular de Baqueira a Beret (C-142b) i a Bossst (N-141). Al Pallars Sobirà la C-147 (Esterri d'Àneu-Alòs d'Isil), la C-28 (port de la Bonaigua) i l'N-260 (Castellbó-Soriguera). A l'Alta Ribagorça per transitar per l'N-500 i l'N-501 a la Vall de Boí també és obligatori l'ús de cadenes. Aquests més de 15-25 centímetres en cotes altes han estat benvinguts per les estacions d'esquí.

A la vessant nord del Pirineu la cota de neu és més baixa. Aquest dijous ha nevat a localitats com a Vielha, Llavorsí.

Dos persones caminant per Espot (Pallars Sobir√†) sota la intensa nevada que ha caigut el 14 de novembre del 2019. (horitzontal)(FOTO:Dos persones caminant per Espot (Pallars Sobirà) sota la intensa nevada que ha caigut aquest dijous/Marta Lluvich)

Les precipitacions d'aquest dijous al matí han començat a tenyir de blanc la comarca de la Cerdanya. Així, a Puigcerdà la neu ha quallat al terreny i les teulades de les cases, tot i que amb molt poc gruix, amb la qual cosa no s'han registrat incidències destacades a la circulació. Mentre, a l'entorn de l'estació d'esquí de la Molina se n'ha acumulat més, el que es valora molt positivament per part del complex tenint en compte que aquest cap de setmana estava previst obrir una de les seves pistes a mode de primer 'test' de la temporada. Tot plegat també contribueix a pronosticar un bon Pont de la Puríssima en termes d'ocupació i de visitants atrets per la pràctica de l'esport blanc al Pirineu.

comentaris