La muntanya d'Alinyà amplia l'oferta d'activitats ecoturístiques

Noves propostes de sortides, tallers i activitats entorn al món de la fotografía amplien l'oferta lúdica de l'espai natural, i els dissabtes al matí se seguirà amb les tradicionals activitats d'observació i alimentació de voltors.

alinyà
photo_camera Espai Natura Muntanya d'Alinyà

La muntanya d’Alinyà comença aquesta temporada amb una nova oferta d’activitats ecoturístiques. Aquest espai de més de 5.000 hectàrees, que gestiona la Fundació Catalunya-La Pedrera, amplia ara la temàtica de les seves activitats amb noves propostes ecoturístiques que se sumen a les ja tradicionals observacions de voltors i activitats d’alimentació d’aquesta espècie.

La gran riquesa natural de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà ofereix un ampli ventall de possibilitats als amants de la natura. A més a més de les tradicionals observacions de voltors, que es continuaran fent els dissabtes al matí, s’han ideat tres conjunts temàtics nous: Alinyà, muntanya de camins; Alinyà, destí fotogràfic i Alinyà, natura a dojo. Cadascun d’ells comptarà amb diverses activitats d’observació i gaudi de la natura.

Alinyà, muntanya de camins aplega un calendari d’excursions mensuals (de diferent nivell de dificultat i principalment, el darrer diumenge de cada mes) per l’extensa xarxa de senders de la finca, i la celebració del 2n Festival de Senderisme dels Pirineus, en col·laboració amb l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA). Tot plegat amb la motivació de facilitar el plaer de caminar per la muntanya als cada cop més nombrosos practicants del senderisme.

Alinyà, destí fotogràfic vol fer de la nostra muntanya un focus d’atracció per als aficionats a la fotografia. Si fins ara es disposava d’un dels millors aguaits fotogràfics del país per retratar voltors, aufranys i trencalossos, a partir d’aquesta primavera també hi haurà una xarxa de llocs d’alta qualitat escènica amb consells pràctics per fer-hi bones fotos i facilitats per compartir-les a les xarxes socials. A l’estiu se celebrarà el Dia mundial de la fotografia, i a la tardor, quan Alinyà esclata en mil colors, es farà un taller per aprendre trucs i tècniques per treure tot el suc a la càmera.

Alinyà, natura a dojo recull tot un seguit de sortides i tallers, la majoria aptes per a famílies, sobre diversos temes naturalístics. Així, de la mà d’experts es tractaran temes com la geologia i la formació dels Pirineus, les plantes aromàtiques, els grans arbres de la vall d’Alinyà, l’anellament de moixons, la migració dels ocells rapinyaires, l’observació d’isards,la recollida de bolets, la fabricació de menjadores per a moixons, el reconeixement de rastres d’animals....

Amb aquesta nova programació d’activitats, des de la muntanya d’Alinyà es pretén que aquest espai i la comarca de l’Alt Urgell es vagi convertint en el referent ecoturístic del Pirineu català.

La Fundació Catalunya-La Pedrera, que gestiona la muntanya d’Alinyà, treballa per la recuperació i la divulgació del patrimoni natural de Catalunya. Ordenar-lo i gestionar-lo permet conservar i millorar la biodiversitat i el paisatge i, al mateix temps, oferir oportunitats per a les persones que viuen en aquests territoris.

comentaris