ESPAIS NATURALS

MónNatura Pirineus i el congost de Mont-rebei reobriran el 17 de juliol

Als dos espais naturals s'han aplicat mesures sanitàries perquè els visitants en puguin gaudir amb tota tranquil·litat
foto_3242112
photo_camera Imatge exterior de l'edifici de MónNatura Pirineus, al Pallars Sobirà/MónNatura Pirineus

MónNatura Pirineus i el Congost de Mont-rebei tornaran a obrir a partir del pròxim 17 de juliol. La Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona tots dos espais, prendrà totes les mesures de seguretat pertinents per garantir que els turistes en puguin gaudir amb tota tranquil·litat, segons han explicat en un comunicat. Així, s'han instal·lat mampares de separació en tots els llocs necessaris i també es prendrà la temperatura a tot el personal i els visitants. També serà obligatori l'ús de mascaretes i hi haurà dispensadors de gel a disposició de les persones, a més d'incrementar la freqüència de neteja de tots els espais tancats o de pas de públic.

Pel que fa a MónNatura Pirineus, oferirà activitats de sensibilització sobre el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant propostes d'educació ambiental. El centre del Pallars Sobirà dona així la possibilitat de conèixer la fauna del Pirineu, observar les galàxies a través de les diverses sessions d'astronomia i gaudir de l'entorn amb activitats lúdiques que reconnecten amb la natura i el benestar després del confinament. La majoria d'aquestes seran a l'aire lliure i es reduirà l'aforament per assegurar la distància social necessària.

Panoràmica del Congost de Mont-rebei, al Pallars Jussà. (vertical)
(Foto: Panoràmica del congost de Mont-rebei/Geoparc Orígens)
Mentre, el punt d'atenció de la Masieta, un dels principals accessos al congost de Mont-rebei, també obrirà per oferir tota la informació de l'espai, la zona i les rutes possibles, així com de la flora i la fauna del territori. A més, ja es poden fer reserves a l'aparcament per anar-hi a partir del 17 de juliol. A més, en tots dos espais es donaran facilitats davant de qualsevol canvi de data de la visita i, a més, des de la Fundació Catalunya La Pedrera indiquen que es tornarà l'import de l'activitat o de la reserva de l'aparcament, en el cas que finalment no s'hi pugui anar.

A banda de MónNatura Pirineus i el congost de Mont-rebei, el 17 de juliol també reobren els equipaments de Món Sant Benet i MónNatura Delta. Mentre, dos dies abans, a partir del 15 de juliol, ho fa La Pedrera – Casa Milà. Les visites a aquest edifici fan possible que més de 500.000 persones es beneficiïn cada any dels projectes socials, educatius, culturals i ambientals que porta a terme la Fundació.