Marques de Pastor reclama que el Bus del Parc faci tota la volta a la zona d'influència del Parc Nacional d'Aigüestortes

L'Associació vol que aquest Bus connecti amb el Tren dels Llacs i hi hagi un bus llançadora cap a la Vall Fosca

bus
photo_camera Una imatge del Bus del Parc.

L'Associació Marques de Pastor reclama al Departament de Territori i Sostenibilitat que el Bus del Parc, un servei de transport públic de circumval·lació que apropa al turista, des de finals de juny a finals de setembre, a les portes d'entrada del Parc Nacional d'Aigüestortes (Boí i Espot) passi també per la zona sud de la zona d'influència del Parc (Pallars Jussà). Aquesta entitat vol que aquesta línia compti amb un bus llançadora cap a la Vall Fosca i que connecti amb el Tren dels Llacs. La Vall Fosca compta amb el telefèric d'Estany Gento, porta d'entrada al Parc Nacional des del Pallars Jussà. El pas del Bus del Parc per la vessant sud del Parc Nacional ajudaria a la dinamització econòmica d'aquesta zona i a la mobilitat sostenible dels turistes.

L'Associació Marques de Pastor que gestiona el Cinquè Llac ha redactat una carta que farà arribar a Territori i Sostenibilitat en la qual ja s'hi ha adherit el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ajuntaments de la zona com el de la Torre de Capdella i les associacions empresarials, de turisme rural i comerciants.

Les empreses del sector turístic d'aquesta zona, molt properes a la tercera entrada al Parc Nacional i a la Pobla de Segur, punt neuràlgic de comunicacions, estan apostant pel turisme sostenible, oferint paquets turístics on els visitants es puguin desplaçar en transport públic. Dins aquesta línia destaca la iniciativa El Cinquè Llac, una ruta circular de cinc dies, amb parada a diferents cases rurals de diferents municipals meridionals a la zona del Parc Nacional, on es convida al visitant a fer servir el tren de la Pobla per iniciar el recorregut.

L'Associació indica que el fet de deixar la zona sud sense un mínim de transport públic regular i d'accessibilitat al Parc fa perdre moltes oportunitats de viabilitat econòmica a les empreses i fa perdre posicionament a una zona en la qual s'han estat invertint molts esforços, personals i econòmics, els últims anys.

Mireia Font, de Marques de Pastor, ha explicat que poder disposar d'un Bus del Parc que fes tota la circumval·lació a la zona d'influència al Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici aportaria molts beneficis. Entre els que destaca Font hi ha el foment de la mobilitat lenta, reforç del transport públic als mateixos habitants de la zona, facilitar el desplaçament dels visitants que volen fer travesses a peu i poder retornar fàcilment al lloc de partida, atreure nous visitants, promocionar les travesses sense necessitat de repetir itineraris i millorar les economies locals.