El Govern obliga a modificar el projecte del Campionat de tir de Port Ainé

Es recomana que es faci prioritàriament ús de munició sense plom i que es dugui a terme la prova en les hores centrals del dia

foto_818813O
photo_camera El circuit de minicars de Port Ainé apte per petits i grans.

La direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha obligat a modificar el projecte del campionat de tir al plat que es celebrarà a l'estació d'esquí de Port Ainé els pròxims dies 16, 17 i 18 de juny. La proposta inicial es va considerar que el nombre de llocs de tir, la seva ubicació i distribució podia comportar un impacte negatiu envers fauna amenaçada present a la zona com el gall fer. Per aquest motiu el nombre de llocs s'ha reduït de 8 a 5, la zona de proves s'ha separat de l'espai Natura 2000 i Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'orientació també s'ha modificat. La direcció general ha establert condicions addicionals com que es faci prioritàriament ús de munició sense plom i que es dugui a terme la prova en les hores centrals del dia.

També s'ha indicat que, en cas que es plantegin futures noves proves, es canviïn les dates per fer-les a partir del mes de juliol.

L'entitat ecologista IPCENA ha lamentat ''molt profundament'' que malgrat que existeixin multitud d'espais per realitzar una prova d'aquestes característiques, sense afectar a espais de gran interès natural s'hagi optat per aquesta zona.

Ipcena ha manifestat que ''no entén'' i ''resulta trist'', que el departament de Polítiques Ambientals, tan sols s'hagi limitat a cedir davant dels promotors de la prova (Federació espanyola de caça) malgrat el seu evident impacte, proposant uns canvis ''purament d'imatge'' i ''evitant la defensa del patrimoni natural, que és la seva competència''.