01.07.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME D'HIVERN

L'Alt Pirineu, el destí preferit per al pont de la Puríssima

Els operadors turístics de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran preveuen una ocupació del 70% per al pont de la Puríssima, amb puntes del 90% el divendres i el dissabte.

Masella 2
Imatge de l'Estació d'esquí de Masella, a la Cerdanya/masella.com
L'Alt Pirineu, el destí preferit per al pont de la Puríssima

Els operadors turístics de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran preveuen una ocupació del 70% per al pont de la Puríssima, amb puntes del 90% el divendres i el dissabte. Pel que fa al turisme rural la previsió és del 90% a les comarques pirinenques. Tots els sectors esperen confien que l'Alt Pirineu esdevingui una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol. Tradicionalment aquestes dates marquen l'inici de la temporada d'esquí, però enguany arriben quan ja fa més d'un més que es va iniciar, gràcies a les inusualment abundants nevades que hi va haver a final d'octubre.

Cal Mateuet

Foto: Cal Mateuet, una casa de turisme rural a Travesseres (Cerdanya)

A banda del bon ritme de reserves en hotels, càmpings, cases rurals o apartaments turístics, les comarques de muntanya també esperen, com ja sol ser habitual a l'inici de desembre, una gran afluència de famílies amb segona residència o bé de visitants que vénen a passar-hi algun dels quatre dies de pont. El sector espera que això marqui un bon inici de la campanya d'hivern, tenint en compte que el Pirineu és el destí preferit respecte d'altres àrees turístiques de Catalunya.

Tuixent-la Vansa

(Foto: Estació d'esquí nòrdic Tuixent-la Vansa)

Domini esquiable

Tot i que el sector de l'esquí encara no està a ple rendiment, i que les temperatures anormalment altes no estan ajudant a la conservació de la neu, quasi totes les estacions catalanes ja estan en funcionament per a aquests dies. De fet, el gruix principal de complexos van estrenar la temporada aquest cap de setmana passat. Se sumaven a Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya i Masella, que de manera excepcional ja van obrir l'1 de novembre; a Porté-Pimorent i La Molina, que havien fet obertures puntuals.

En esquí nòrdic, només Tuixent-la Vansa manté oberts circuits de fons, amb un total de 27 km i gruixos de fins a 70 centímetres, a més a més d'11 km per a raquetes. Lles de Cerdanya també ha anunciat l'obertura de l'espai de raquetes. De la seva part, Sant Joan de l'Erm, Guils-Fontanera i Tavascan tenen oberts els serveis turístics.

Pel que fa a les estacions d'esquí alpí, a la Cerdanya, La Molina presenta 11 pistes i 5 remuntadors oberts, mentre que Masella disposa de 30 pistes i 6 remuntadors. També obren aquests dies Font-romeu, amb 7 pistes; Els Angles, amb 9 pistes; i Porté-Pimorent. Al Solsonès, Port del Comte disposa de quasi la meitat del domini obert (23 km d'un total de 50).

Al Pallars i l'Aran, Port-Ainé ofereix 15 pistes; Espot, 9; Boí Taüll, 31; i Baqueira-Beret, 18. En general els gruixos a tot l'Alt Pirineu es mouen entre els 20 i els 60 centímetres, amb contrastos entre el peu de pistes -generalment amb neu escassa- i les parts altes, on per exemple a Boí-Taüll ja acumulen 80 cm.

Andorra

A Andorra, Grandvalira ofereix de moment 22 dels seus 210 km de pistes, amb 14 remuntadors oberts i amb els sectors d'Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig connectats a partir d'aquest dijous. Com a novetat, el domini esquiable ha anunciat que la nova plataforma esquiable de Soldeu ja està connectada amb el nucli de població. Aquesta nova estructura serà l'espai central de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí, el mes de març vinent. Pel que fa a Vallnord, Pal-Arinsal ja té obertes 24 pistes; i Ordino-Arcalís, 20.

L'Alt Pirineu, el destí preferit per al pont de la Puríssima
Comentarios