El Jussà incrementa les pernoctacions un 20% en un any

Segons es desprèn de les dades obtingudes pel Consell Comarcal a través de la recaptació de la taxa turística de l’any 2016

jussà
photo_camera Pantà de Sant Antoni des de Sant Martí, Pallars Jussà

Seguint la tendència creixent des de l’any 2013 (primer any sencer del que es tenen dades), les xifres recollides l’any 2016 indiquen un augment del 20% de pernoctacions respecte les registrades l’any 2015. Així, l’ocupació del sector hoteler del Pallars Jussà el 2016 va ser de 82.084 pernoctacions, respecte les 68.031 registrades l’any 2015, confirmant la tendència a l’alça del turisme a la zona.

La recaptació de la taxa turística per part de la Generalitat de Catalunya des de finals de 2012, ha permès recollir dades fiables de les pernoctacions anuals dels últims anys a la comarca del Pallars Jussà.

Un aspecte a tenir en compte és que les persones menors de 16 anys i les allotjades en albergs, cases de colònies i segones residències no paguen la taxa i per tant el número de pernoctacions seria lleugerament superior al comptabilitzat.

Per altra banda, també  cal destacar l’augment de persones ateses a les dues oficines de turisme de la comarca (Epicentre a Tremp i oficina de turisme de La Pobla de Segur) i l’augment de visitants a la gran majoria d’equipaments turístics. En aquest sentit cal remarcar l’increment en quasi 5.000 visitants al 2016 respecte al 2015 al telefèric de la Val Fosca, 2.000 visitants més al Museu de la Conca Dellà i l’increment de visitants considerable també a les Botigues de Salas i al Tren dels Llacs. L’augment però més destacat son les visites al Congost de Mont-Rebei, on s’han superat les 100.000 visites.

En aquest sentit el Consell Comarcal valora positivament aquestes dades, presentades en la darrera Taula de Turisme del Pallars Jussà, ja que posa de manifest l’esforç del sector per crear un producte de qualitat lligat a l’atractiu cultural i natural de la nostra comarca. Així mateix, des del sector la valoració també va ser positiva.

comentaris