16.05.2022 |
Viure als Pirineus

Bones previsions d'ocupació turística per Setmana Santa arreu del país gràcies al bon temps i la neu

Les destinacions de costa registren a hores d'ara ocupacions que van del 70 al 90%, mentre que moltes comarques d'interior esperen penjar el cartell de 'complet'

En primer pla de la imatge un noi carregant una barca, al fons altres nois carregant la barca per entrar al riu. Imatge del 5 de abril de 2017. (horitzontal)
Un noi carrega una barca, al fons altres nois carregant la barca per entrar al riu.
Bones previsions d'ocupació turística per Setmana Santa arreu del país gràcies al bon temps i la neu

El sector turístic català celebra que aquest any el període de vacances arribi ben entrada la primavera perquè les altes temperatures afavoreixen les reserves. A més, les darreres nevades garanteixen un bon estat de les pistes d'esquí del Pirineu. De mitjana, a hores d'ara les reserves als allotjaments turístics van del 70 al 90% d'ocupació des de Divendres Sant fins Dilluns de Pasqua, tot i que alguns indrets del país com les zones turístiques dels Pirineus esperen assolir el 100% d'ocupació. 

Les previsions d'ocupació turística per aquesta Setmana Santa són, en general, més positives que les de l'any passat i, de fet, segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Turisme, la previsió és que hi hagi un creixement de 9 punts respecte el 2016 i s'acabi registrant una ocupació mitjana del 89,8% a Catalunya. 

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística molt bona per a aquestes vacances de Setmana santa, que es podria situar entre el 95% i el 100% a les zones turístiques de la demarcació de Lleida, del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, i entre el 40 i el 50% del dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12. El Patronat preveu que al llarg de tot aquest període vacacional s'arribi als 80.000 turistes a les comarques lleidatanes i que es facin unes 200.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'establiments d'allotjament, tant de la plana com del Pirineu.

Segons el director del Patronat, Juli Alegre, això suposaria superar en un 5% la xifra rècord que ja es va assolir l'any passat. Aquest optimisme es deu principalment al fet que les darreres nevades garanteixen un bon estat de les pistes d'esquí i que la climatologia favorable també motiva a la pràctica d'esports d'aventura principalment relacionats amb l'aigua.

Els nivells d'ocupació per aquestes vacances de Setmana Santa variaran d'acord amb la tipologia dels establiments d'allotjament turístic, com també segons les diferents zones turístiques de la demarcació de Lleida. Les comarques del Pirineu seran les que tindran una millor ocupació turística, mentre que la procedència dels visitants serà majoritàriament de Catalunya, seguits dels del País Valencià, Madrid, l'estat espanyol i el sud de França.

Bones previsions d'ocupació turística per Setmana Santa arreu del país gràcies al bon temps i la neu
Comentarios