Boí, Espot i Port Ainé estrenen temporada amb pocs esquiadors per culpa del vent però milloren els gruixos de neu

Els complexos pirinencs esperen una bona afluència de visitants pel pont de la Puríssima

foto
photo_camera Espot amb els primers esquiadors de fons que han estrenat la temporada. Foto: Espot

Al Pirineu, les estacions de Boí-Taüll, Espot i Port Ainé han estrenat la temporada aquest cap de setmana amb poca afluència d'esquiadors per culpa del fred intens i, sobretot, del vent que ha bufat a les pistes. La part positiva és que han sumat nous gruixos i les baixes temperatures permeten produir neu per ampliar la superfície esquiable pel pont de la Puríssima. Entre les tres estacions han rebut uns 1.500 esquiadors que han desafiat unes condicions meteorològiques complicades. Ha estat una estrena a mig gas, amb les parts altes tancades pel vent, però que ha servit per posar a prova les instal·lacions amb la vista posada a la setmana que ve, quan s'espera que es disparin els visitants. A Baqueira-Beret, on ja s'hi esquia des del 18 de novembre, han acumulat més de 60 centímetres de neu nova. Aquest diumenge ha obert 70 pistes amb 110 quilòmetres esquiables. Dimecres obrirà la tercera estació del Pallars, la de Tavascan, i els complexos d'esquí nòrdic per a usos turístics. 

Divendres les tres estacions que estrenaven temporada van fer jornada gratuïta de portes obertes i durant el cap de setmana han reduït el preu del forfet. Per Espot i Port Ainé han fet les primeres baixades uns 950 esquiadors i mig miler més ho han fet a Boí-Taüll, xifres molt discretes però que serveixen per començar a rodar i generar ganes de neu.

L'estació de Port del Comte, al Solsonès, va engegar ahir dissabte amb la zona de debutants i de trineus i també espera poder sumar quilòmetres esquiables pel pont de la Puríssima.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una mitjana d'ocupació del 80% entre el 5 i el 10 de desembre a les zones amb oferta d'esquí. Aquest percentatge es pot veure incrementat a mesura que els complexos hivernals del Pirineu lleidatà també vagin augmentant l'oferta de neu a les pistes. La Val d'Aran és ara com ara el territori que té un nivell més alt de reserves pel bon estat de l'estació de Baqueira Beret. Si es compleixen les previsions, les xifres enguany seran sensiblement millors que la del pont de l'any 2016, quan amb els mateixos dies festius, però situats en diferents dies en el calendari, la mitjana d'ocupació a les comarques del Pirineu de Lleida va ser del 60% entre els dos ponts.

Cal recordar que els onze complexos hivernals lleidatans d'esquí alpí i nòrdic, que han invertit enguany 13,25 milions d'euros per modernitzar les seves instal·lacions, esperen vendre aquesta temporada un total de 1.331.000 forfets, un 4% més que passada. La campanya s'allargarà fins a l'abril.

Al pirineu gironí, la Molina va estrenar la temporada dijous passat, 30 de novembre, Vall de Núria va obrir portes ahir dissabte i Vallter 2000 té previst fer-ho dimarts que ve, 5 de desembre, just abans del pont. La Masella va ser la primera que va posar en marxa les instal·lacions el 10 de novembre.

comentaris