Anuncien per aquest cap de setmana la nevada més intensa de tot l'hivern

El març començarà nevat. L'escassetat de neu d'aquest hivern a pràcticament tot el Pirineu es podria veure recompensada aquest cap de setmana per l'arribada del primer temporal de neu. Podrien caure uns 30 cm a Port del Comte, les muntanyes del nord de la Cerdanya, entre Perafita i Puigpedrós, i a les capçaleres del Ter i Freser, segons han anunciat per TV3.

1456225955682
photo_camera Les previsisons anuncien una forta nevada.

S'acosta una gran pertorbació molt activa que podria deixar més de 50 cm a punts del Pirineu i baixar cap a la Noguera, altiplà de la Segarra, punts de la Catalunya Central i prelitoral de Tarragona.

La temporada de neu a Catalunya és fluixa fora dels dominis esquiables, amb gruixos clarament per sota dels habituals per aquestes dates, per sota del 50%. A la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà presenten els gruixos més importants del Pirineu català, entre 30 i 100 cm a cotes altes, valors situats per sota dels gruixos normals. És al Pirineu Oriental on el mantell és discontinu fins als cims al vessant sud i té una manca de neu superior al 70%, segons dades de les estacions nivometeorològiques de l'Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya.

Canvi radical del temps i tomb en l'aspecte del paisatge

Dissabte és el dia D. Una gran pertorbació molt activa, amb pressió atmosfèrica inferior a 990 hPa i amb -30 ºC a 5.300 metres, creuarà Catalunya. La neu començarà divendres a la tarda en àrees de muntanya de l'Alt Pirineu i Aran, en zones habituals. Ara bé, les hores àlgides començaran de matinada, amb una nevada abundosa a tot el Pirineu i Prepirineu de Lleida a cotes que baixarà cap als 500 metres. Cap al migdia, la nevada arribarà a tota la Cerdanya, gran part de l'Alt Urgell i Ripollès, bona part del Solsonès, nord del Berguedà i Montseny a cotes de 600 metres. Els núvols i les pluges es desplaçaran a partir del migdia cap a Girona, i la neu a la tarda es concentrarà més al Pirineu. Diumenge, la nevada persistirà al vessant nord del Pirineu de Lleida.

Més info: www.ccma.cat