Ada Colau és partidària de retirar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern

Primera conseqüència de les eleccions municipals de diumenge: els Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 s'allunyen. El programa esportiu de Barcelona en Comú deixa clar que aquest partit no impulsarà la candidatura de Barcelona per acollir la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern, una possibilitat que engrescava el sector turístic i de la neu del Pirineu. El debat torna a estar servit...

Barcelona (España), 04 de noviembre 2013. El Canciller Ricardo Patiño ofreció una rueda de prensa junto a Ada Colau, activista social y una de las fundadoras de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca. Foto: Fernanda LeMarie - Cancillería del Ecuador.
photo_camera La futura alcaldessa de Barcelona.

És evident que Ada Colau té altres prioritats i només la suma dels altres partits presents al consistori podria decantar la voluntat de la líder de Barcelona en Comú que, d'entrada, no és partidària de què Barcelona demani la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern que haurien de beneficiar, sobretot, les comarques pirinenques. Tant des del PSC com des de CiU són partidaris d'impulsar aquesta iniciativa, que primer s'havia de demanar per l'any 2022 i després es va posposar al 2026. Per part d'ERC i del PP les posicions són més matisades però també estarien disposats a donar suport a la proposta. 

Sigui com sigui, a hores d'ara des del sector de la neu hi ha pesimisme respecte la possibilitat de què Barcelona demani cap candidatura olímpica. Encara caldrà esperar però el canvi polític al consistori de la capital catalana tindrà, segur, els seus contrapunts al territori i podria modificar les relacions entre Barcelona i la resta del país.