20.04.2019 |
Viure als Pirineus

ENSENYAMENT

Òscar Ordeig denuncia la pèrdua de mestres a l’Alt Pirineu

El portaveu de Compromís X La Seu i diputat al Parlament, Òscar Ordeig, lamenta que “un cop rere un altre sigui el nostre territori el que sumi un nou rècord en dades negatives per al futur dels nostres pobles i ciutats”. Compromís X La Seu critica les retallades realitzades per la Generalitat en educació i els efectes negatius que han generat al territori pirinenc. "L’Alt Pirineu ha perdut un 6,38% de mestres de primària i un 7,44% de docents en total, des de l’any 2010", assegura Ordeig

Uns alumnes de l'Escola Ridolaina de Montellà, a la Cerdanya/facebook
Uns alumnes de l'Escola Ridolaina de Montellà, a la Cerdanya/facebook
Òscar Ordeig denuncia la pèrdua de mestres a l’Alt Pirineu

Òscar Ordeig, ha denunciat avui que “les dades del mateix Departament d’Ensenyament de la Generalitat posen de manifest que les Comarques de l’Alt Pirineu i Aran encapçalen la pèrdua de mestres de tot Catalunya, sobretot en ensenyança primària”.

Ordeig ha valorat així les dades facilitades pel Govern en resposta a una bateria de preguntes realitzades al Parlament sobre l’evolució del nombre de mestres entre els anys 2010 al 2018 per comarques. El portaveu de Compromís i diputat ha lamentat que “un cop rere un altre sigui el nostre territori el que sumi un nou rècord en dades negatives per al futur dels nostres pobles i ciutats”.

En aquest sentit, les dades del Govern mostren com “les comarques que més personal docent han perdut arreu del país són les Garrigues, amb una davallada de més del 15% dels mestres de primària i gairebé un 17% del total en els darrers vuit anys, seguit del Pallars Sobirà, amb una davallada d’un 11,94% de mestres de primària i 11,76% del total i la Val d’Aran, que resta un 10,51% a primària i el 12,01% del total”. A l’Alt Urgell les dades també són molt negatives amb un descens d’un 6,81% de docents a l’escola primària i d’un 8,46% de davallada de docents en total.

Òscar Ordeig ha criticat que “mentre el discurs demagògic del Govern intenta donar el tomb a la seva nefasta gestió, que respon a la tradicional lògica de la política de dretes, justificant aquesta davallada a qüestions demogràfiques; des de Compromís X La Seu defensem la necessitat de revertir les retallades en aquest i molts altres serveis que estan portant a l’empobriment i desertització del territori pirinenc”.

Comentarios