21.10.2020 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (17 JUNY)

Un nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 452 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia.
Exterior de l'Hospital de Cerdanya/HdC
Exterior de l'Hospital de Cerdanya/HdC
Un nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

El Departament de Salut ha informat que aquest dimecres dia 17 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 452 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, 1 més que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 85 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 176, les mateixes que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " 44 veïns i veïnes: “només” 2 són casos confirmats, 16 són sospites i 26 són contactes sense símptomes; des de l’inici de la pandèmia ja s'ha donat l'alta a 407 persones. Ens acostem al zero".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat l'alcalde de Puigcerdà i President del Patronat da Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, " actualment a l’Hospital de Cerdanya no hi ha cap pacient ingressat amb COVID-19 i hi ha 1 cas pendent de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 33 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili."

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 895 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 71 i 25 casos positius i 569 i 308 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 118 contagiats i 974 sospitosos i a la Vall d'Aran 151 casos d'infectats i 596 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 176 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 70.062 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.122 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 75.

A més, 989 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.210 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.893 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.491 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.820 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.091 a una residència i 792 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

Un nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores
Comentarios