16.06.2021 |
Viure als Pirineus

DADES ACTUALITZADES COVID19 (14 JUNY)

Cap nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

S'han comptabilitzat 438 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia.
Hospital de Cerdanya entrada principal
Entrada principal a l'Hospital de Cerdanya/HdC
Cap nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores

El Departament de Salut ha informat que aquest diumenge dia 14 de juny, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran s'han comptabilitzat 438 casos positius acumulats des de l'inici de la pandèmia, els mateixos que el dia anterior. També es manté, des del 18 d'abril, fa més d'un mes, la xifra de 30 morts, 13 en hospitals, 7 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 8 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 85 positius. Les altes hospitalàries acumulades han estat 176, una més que ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l’hospital de la Seu seguim sense pacients ingressats per COVID19 ni pendents de resultats." Pel que fa a l'àmbit de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha informat que " 47 veïns i veïnes aïllats, però “només” 5 són casos confirmats, va baixant aquesta xifra; 16 són sospites i 26 contactes sense símptomes; des de l’inici de la pandèmia ja s'ha donat l'alta a 404 persones. Anem bé".

Hospital de Cerdanya

Segons ha informat l'alcalde de Puigcerdà i President del Patronat da Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, " actualment a l’Hospital de Cerdanya no hi ha cap pacient ingressat amb COVID-19 i hi ha 1 cas pendent de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat 51 positius, dels quals 38 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut 5 trasllats a centres catalans i 1 a un establiment francès. 33 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell el nombre de contagis és de 75, de sospitosos 882 i de morts per coronavirus 6. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 70 i 24 casos positius i 482 i 304 de sospitosos respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts, 118 contagiats i 959 sospitosos i a la Vall d'Aran 140 casos d'infectats i 588 sospitosos i 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 12 contagis, 170 sospitosos i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 69.674 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 4.112 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 82.

A més, 1.148 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 39.052 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 14.811 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Són un total de 12.457 persones fins ara, amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.799 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 4.084 a una residència i 788 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut. 

Cap nou positiu per coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran en les darreres 24 hores
Comentarios