POLÍTICA

El llibreter Miquel Albero substituirà Bernat Lavaquiol com a regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Miquel Albero ha estat ratificat aquest vespre per l'assemblea de la CUP de la Seu d'Urgell.

Miquel Albero CUP
photo_camera Miquel Albero a la Llibreria Crítica El Refugi de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El llibreter i activista cultural Miquel Albero substituirà Bernat Lavaquiol com a regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Així ho ha ratificat aquest vespre l'assemblea local de la CUP. El relleu es farà efectiu en el pròxim plenari municipal.

El portaveu de la CUP, Bernat Lavaquiol, va confirmar la setmana passada a VIURE ALS PIRINEUS la voluntat de deixar l'acta de regidor a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. El regidor de la formació anticapitalista va explicar que aquesta "és una decisió que ja estava prevista des d'abans de les eleccions municipals". Segons Lavaquiol, "la idea ja era, des d'un inici, estar un any a l'ajuntament amb la companya Núria Valls i, posteriorment, deixar pas a un altre representant de la nostra candidatura". D'aquesta manera, la CUP la Seu "vol assegurar així el trasllat d’informació i el coneixement propi de la institució municipal tot complint el codi ètic".

Miquel Albero Núria Valls
Miquel Albero, que serà el nou regidor de la CUP, amb la regidora Núria Valls / @CUPlaSeu

Albero ha declarat que "agafa aquest repte amb il·lusió i amb ganes d’aportar el seu gra de sorra de forma constructiva per traslladar les propostes de la candidatura i donar suport a les iniciatives que sorgeixen del territori dins de l’ajuntament". Per la seva part Bernat Lavaquiol, ha manifestat que "agraeix el suport de les companyes de la candidatura per l’oportunitat de ser representant de la llista dins de l’ajuntament i el suport que li han donat durant tots aquests anys". A la vegada assegura que no marxa cap a casa i que continuarà militant a l’assemblea de CUP la Seu per tal de continuar desplegant el programa polític amb el qual es van presentar.

El perfil

Miquel Albero Polo té 35 anys i és graduat en Història. Nascut a l’Eliana (Camp de Túria), viu a Estamariu (Alt Urgell). Fa dos anys, amb un company, va obrir a la Seu d’Urgell la Llibreria Crítica El Refugi al carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell, un veritable focus de dinamisme i activitat cultural a la ciutat. En les últimes eleccions municipals ocupava l'onzè lloc en la candidatura de la CUP - AMUNT a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.