09.08.2020 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

Els refugis del Parc Natural de l’Alt Pirineu, un paisatge de postal

Es recomana als practicants de l’esquí i les activitats de neu fora de les estacions, que consultin el Butlletí d'Allaus i prenguin totes les mesures de seguretat.

Refugi de les Comes de Rubió/PNAP
Refugi de les Comes de Rubió/PNAP
Els refugis del Parc Natural de l’Alt Pirineu, un paisatge de postal

Després del temporal que ha portat la borrasca Glòria, els refugis del Parc Natural de l’Alt Pirineu han quedat amb inportants gruixos de neu. Segons informa el PNAP, hi ha 40 cm de neu al Refugi del Fornet, 120 al Refugi de les Comes de Rubió i 170 al Refugi de Cetascan.

Els aficionats a les raquetes de neu o a l’esquí de muntanya poden anar al Refugi de Comes de Rubió (des de l'aparcament del Port del Cantó) i al Refugi del Fornet (des del poble d’Alós d’Isil). Per la seva banda, el Refugi de Certascan romandrà tancat pel marcat risc d'allaus.

Refugi de les Comes de Rubió bis PNAP

Foto: Refugi de les Comes de Rubió/PNAP

Perill d’allaus

Les grans acumulacions de neu que ha portat la borrasca Glòria han elevat el perill d'allaus a tot l’Alt Pirineu. Fora dels dominis de les estacions d'esquí, el mantell és inestable per la neu caiguda i per la redistribució que n'ha fet el vent. Durant aquest període, els gruixos han augmentat des dels 40 cm a l'Alt Pirineu, als 140 cm cap al Ripollès i el Berguedà. 

Si a aquests gruixos hi afegim la neu ja existent, resulta que segons les estacions automàtiques d'alta muntanya de Meteocat hi ha 413 cm al  Lac Redon i entre 150 i 180 cm al Refugi de Prat d'Aguiló al Cadí i al de Certascan.

Butlletí perill allaus

Foto: https://www.icgc.cat/

Recomanacions

Del risc d'allaus febles del cap de setmana passat, amb la gran nevada, el risc d'allaus ha augmentat a tot l’Alt Pirineu. La poca consolidació de la neu recent que ha caigut, les sobreacumulacions de neu provocades pel vent i el sol que lluirà durant els propers dies faran que siguin molt probables les allaus.

Es recomana als practicants de l’esquí i d’ activitats de neu fora de les estacions d'esquí, que consultin el butlletí d'allaus i vagin amb totes les mesures de seguretat.

 

 


 

Els refugis del Parc Natural de l’Alt Pirineu, un paisatge de postal
Comentarios