29.09.2020 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La mascareta ja és obligatòria als espais públics

Dilluns el govern espanyol va anunciar que serien obligatòries, i aquest dimecres se n'han publicat els detalls al BOE
Passeig Joan Brudieu de la Seu, aquest matí/FS
Passeig Joan Brudieu de la Seu, aquest matí/FS
La mascareta ja és obligatòria als espais públics

Aquest dijous entra en vigor l'ús obligatori de mascaretes als espais públics. S'ha de portar la mascareta en espais públics, tant tancats com oberts, sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància de seguretat. En queden exclosos els menors de 6 anys.

La mesura contempla excepcions per raons de salut i també en alguns casos com, per exemple, fer algunes activitats esportives. Queden excloses de portar-ne, per tant, les persones que tinguin dificultats respiratòries, amb contraindicacions per motius de salut o discapacitat o quan sigui incompatible amb l'activitat que es realitzi, com sortir a córrer.

Ho ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa:

"Si estem fent un esfoç excessiu no ha de ser problema no utilitzar-la. Hem de portar-la per si no podem mantenir la distància de seguretat. Amb patinet, monopatí i bicicleta, si no podem mantenir la distància de seguretat, l'hem de portar."

D'entrada, els cossos de seguretat advertiran els que no compleixin la norma, però les advertències poden acabar amb multes d'entre 100 i 30.000 euros. 

Els ciutadans hauran de comprar les mascaretes "preferentment higièniques o quirúrgiques", que cobreixin el nas i la boca. Això inclouria les mascaretes fetes de roba.

Aquesta peça ha passat a formar part del nostre dia a dia, però només era obligatòria per agafar el transport públic.Dilluns el govern espanyol va anunciar que serien obligatòries, i aquest dimecres se n'han publicat els detalls al BOE

"L'ús de mascareta serà obligatori a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal almenys de 2 metres."

El BOE concreta que l'ús de la mascareta és obligatori "a la via pública, a l'espai a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic", sempre que no es pugui mantenir aquesta distància de dos metres.

Tot i que l'obligatorietat de portar mascareta és per als més grans de 6 anys, es recomana que els menors amb edats entre 3 i 5 anys també en portin.

Al cotxe també caldrà portar-la si es viatja amb persones amb qui no es convisqui.

El Ministeri de Sanitat justifica l'ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per reduir la transmissió comunitària del SARS- CoV-2 "per la seva alta transmissibilitat", i també per "la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l'emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat".

La mascareta ja és obligatòria als espais públics
Comentarios