EMERGÈNCIES

Alumnat del Màster en Emergències Extrahospitalàries de la UManresa visita el GRAE de la Seu d'Urgell

A la base del GRAE, situada a l'aeroport de la Seu d’Urgell, hi ha 24 rescatadors, a més de pilots, operadors i metges.
grae màster emergències
photo_camera Alumnat del Màster en Emergències Extrahospitalàries de la Universitat de Manresa visita el GRAE de la Seu / @bomberscat

Aquest dissabte, 27 de gener, l'alumnat del Màster en Emergències Extrahospitalàries de campus Manresa de la Universitat de Vic-UCC han visitat la base del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), ubicada a l’Aeroport de la Seu d'Urgell, dedicat al rescat de persones.

La intervenció precoç en les emergències sanitàries per part d’un equip de professionals competents i amb les eines adients, és un factor clau per reduir la morbimortalitat en aquests processos, especialment en aquells integrats en els anomenats codis d’activació. Els equips d’emergències prehospitalàries actuen precisament en aquest marge precoç, per la qual cosa les seves accions són altament determinants. Cada vegada hi ha més professionals interessats en aquest àmbit d’actuació, que ha crescut en els últims anys en estructures i en activitat i que la ciutadania reconeix i valora.

grae màster emergències
Alumnat del Màster en Emergències Extrahospitalàries de la Universitat de Vic visita la base del GRAE a l'aeroport de la Seu d'Urgell / @bomberscat

El Màster en Emergències Extrahospitalàries dona resposta a aquesta necessitat des d’un vessant totalment professionalitzador i a partir d’una metodologia eminentment pràctica i aplicada. Realitzat conjuntament amb el Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) del campus Manresa de la UVic-UCC, el programa desenvolupa un conjunt d’activitats pràctiques, de simulació i simulacres, que evidencien el tarannà professionalitzador del programa.

Base de la Seu d’Urgell

El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat ha esdevingut una peça clau dins del cos a l’hora d’assolir l’èxit en els rescats. Actualment a la base de la Seu d’Urgell hi ha 24 rescatadors, als quals s’han de sumar el responsable del citat espai, pilots, operadors i metges. Això fa que diàriament hi hagi un mínim de cinc persones disponibles, és a dir, dos rescatadors, un metge, un pilot i un operador, més el responsable d’aquesta base. Pel que fa a tot Catalunya, hi ha 96 rescatadors que juntament amb la resta de personal formen els 150 efectius presents.