09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Dues mirades

Nou microrelat. En aquest cas es tracta de text escrit per Oriol Solà que va rebre el segon premi en el Primer Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

Imatge de la Vall Fosca, al Pallars Jussà 2
Imatge de la Vall Fosca, al Pallars Jussà
Dues mirades

Un cel atapeït anuncia tempesta. L'Anna remuga enutjada: no li ha fet gràcia que aquella ianqui benestant li hagi retret que les esquelles l'han despertada, mirantse-la per damunt de les espatlles i rere les ulleres de sol. Però la Grace ni tan sols ho ha percebut. Està enfeinada copsant el darrer bri d'oxigen que li brinda aquell oasi de tranquil·litat. En entrar ahir a la vall, algú va tancar la porta a l'estrès i als maldecaps laborals d'una rutina absorbent, i tem que –ara que en sortirà– l'estiguin esperant i se li arrapin de nou. Entre maletes, fita de reüll la mossa enèrgica que té la sort de viure vora el Flamisell, abrigada entre muntanyes. L'Anna sospira furibunda. El sol no tardarà a pondre's; aviat escassejarà la llum. I l'hostessa impertinent s'escaparà amb l'esportiu de la foscor, amb aquell anhel d'isard nounat ensumant brotons... El xàfec sembla imminent. S'entrecreuen unes mirades embravides... i desconcertadores alhora. Totes dues saben que se les cruspeix un broll d'enveja. Enveja sana. Però encara no han tingut temps de sospitar que el que les fustiga és la guspira d'un desig constret que germina d'una sobtada primavera. És ara quan la Grace bada contemplant aquella cabellera que oneja frondosa com el boscam d'avets que esquitxa generós els cims. I roman fascinada per la fulgència d'uns ulls profunds d'aigua tan cristal·lina com la dels estanyols que coronen la comalada, i detecta uns pits turgents que reclamen l'alliberament.

L'estol de núvols s'esllangueix; s'obren clarianes. L'Anna no ha mamat res més que natura des que va néixer, i escollir el camí que li dicta el cor no és pas –com tantes vegades li han repetit– anar-hi en contra. Dues papallones blanques joguinegen rabents entre tores i gencianes. Es fa fosc, a la vall.

Dues mirades
Comentarios